Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниThe Guardian опублікував фотоесе про життя української молоді під час війни

Непевність світу та мінливий емоційний стан

Німецький фотограф Фабіан Ріттер провів три тижні у Києві, фотографуючи повсякденне життя української молоді. Він хотів показати, як змінились інтереси та цілі молодих людей після російського вторгнення, як вони виростають та знаходять власну ідентичність.

«Молодь у столиці намагається підтримувати свою Батьківщину: волонтерством, збиранням донатів, активізмом і підвищенням поінформованості в соціальних мережах», – говорить Фабіан. Журналіст також зазначає, що в громадських місцях молодь обговорює війну та ніколи не забуває про тих, хто захищає їх на фронті.

До матеріалу долучили розповіді українських підлітків. Наприклад, студент Саша говорить про те, наскільки абсурдно вирішувати справи в університеті та по роботі, коли ти не знаєш, що буде завтра. Є думки Антона, який останні роки працював у розважальній індустрії, а тепер активно займається волонтерством, або Дмитра, чий дідусь живе в Краматорську, і російські ракети вже два рази влучали по чоловіковому подвір’ю.

Фотоесе містить як світлини усміхненої української молоді, різних благодійних заходів, які вона влаштовує, так і кадри зруйнованої багатоповерхівки, імпровізованих блокпостів. «Є дуже багато різних рівнів, на яких війна емоційно впливає на молодих людей. Вони не можуть уникнути серйозності ситуації, як будь-хто інший зараз у Європі», – додає Фабіан.

Фото: Fabian Ritter / The Guardian

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.