Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВисвітлення представників ЛГБТ у голлівудських фільмах збільшилося за останній рік

18,6% фільмів мають ЛГБТ-героїв

За останній рік висвітлення представників ЛГБТ-спільноти збільшилося в голлівудських фільмах, повідомляється в дослідженні GLAAD.

«Незважаючи на рекордний відсоток ЛГБТ-інклюзивних фільмів цього року, індустрія все ще має пройти довгий шлях для чесного й точного висвітлення ЛГБТ-спільноти», – сказала президентка GLAAD Сара Кейт Елліс. Вона також додала, що для того, щоб відповідати очікуванням сучасної аудиторії, кіностудії повинні робити наголос на різноманітті й інклюзивності.

Із 118 фільмів, випущених великими кіностудіями в 2019 році, 22 (18,6%) включали персонажів, які були лесбійками, геями, бісексуалами й трансгендерами. Цей показник збільшився з 2018 року. Тоді зі 110 фільмів ЛГБТ-герої були в 20 фільмах (18,2%).

Водночас зазначається, що порівняно з 2018 роком зменшилася репрезентація темношкірих людей. У 2019 році не білошкірими були 34% ЛГБТ-персонажів, а у 2018 році – 42%. Тому GLAAD закликає великі кіностудії Lionsgate, Paramount Pictures, United Artists Releasing і Universal Pictures до 2022 року зробити половину ЛГБТ-персонажів не білошкірими.

Обкладинка: Imdb

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.