Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ Україні й Польщі реалізують проєкт про квір-історію Once Upon a Queer

Відеороботи, перфоманси й квір-дослідження

В Україні й Польщі реалізують проєкт про квір-історію Once Upon a Queer — Новини на Wonderzine

Київський фонд «ІЗОЛЯЦІЯ» й галерея Labirynt у Любліні запускають міжнародний проєкт Once Upon a Queer. Це проєкт-дослідження квір-історії в Східній Європі, зокрема в Україні й Польщі, який поєднує сучасне візуальне мистецтво, перформанс і журналістику.

У межах проєкту команда створює вебплатформу, де публікуватиме відеороботи українських і польських художників і художниць, а також аналітичні й художні тексти про сам проєкт і квір-історію Східної Європи. Відео оприлюднять у форматі онлайн-серіалу на офіційному вебсайті проєкту.

Координує проєкт головна кураторка фонду «ІЗОЛЯЦІЯ» Катерина Філюк, кураторка проєкту Аліна Клейтман, директор галереї Labirynt Вальдемар Татарчук і польський художник, активіст Кароль Радзішевський. З 44 заявок щодо залучення в проєкті куратори обрали 10 польських і українських художників і художниць, котрі протягом кількох місяців працювали над створенням відеоробіт. Більшість із них стосуються важливих етапів української й польської квір-історії та висвітлюють проблеми гендерної ідентичності.

Одне з найголовніших завдань, яке організатори ставлять перед собою, – створити публічну платформу для комунікації, обміну й збереження знань про квір-історію в Україні, адже непоінформованість з цих питань сповільнює формування толерантності в суспільстві, що негативно позначається на соціальному становищі ЛГБТК+ людей.

Проєкт реалізують за підтримки Європейського Союзу та Goethe-Institut в Україні за програмою «Дім Європи».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.