Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПро Квітку Цісик зніматимуть біографічний фільм

Від творців «Заборонений» і «Чорний Ворон»

В Україні зніматимуть біографічний фільм про співачку Квітку Цісик, повідомляють у «Новому українському кіно». Стрічку подали в Держкіно на 14-й конкурсний відбір кінопроєктів.

Творці фільму виграли грант від Українського культурного фонду в 2019 році, написали сценарій і поїхали до США в Нью-Йорк, де познайомилися з чоловіком співачки Едвардом Раковичем, який є правовласником на ім’я Квітки Цісик і її голос.

«На початку року я подала цей проєкт до УКФ. Ми дуже зраділи з авторами, що отримали грант. Це є перший етап у цьому великому проєкті. Наступним буде пошук фінансування для реалізації другого етапу проєкту – зйомки», − розповідає продюсерка та креативна керівниця фільму Валерія Борщевська.

Режисером фільму «Квітка» став Тарас Ткаченко, який також знімав стрічку «Чорний Ворон». Авторами сценарію стали Сергій Дзюба й Артемій Кірсанов, які працювали над фільмом «Заборонений».

Стрічка розповідає про Квітку Цісик, яка вперше приїжджає до України. Після цієї поїздки співачка вирішує створити нові альбоми українських пісень як пам’ять про свою батьківщину.

Прем’єру стрічки «Квітка» планують на 2022 рік.

Обкладинка: Wikimedia

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.