Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниКількість головних жіночих персонажів у касових фільмах різко впала за минулий рік – дослідження

Ейджизм і расизм досі є проблемою кіноіндустрії

Кількість касових стрічок із жінками в головній ролі різко впала у 2020 році. Про це повідомили Variety з посиланням на дослідження It’s a Man’s (Celluloid) World.

Докторка Марта Лаузен опублікувала аналіз 100 найпопулярніших фільмів 2020 року, який показав, що лише у 29% із них жінки мали провідну роль. У 2019 році цей показник дорівнював 40%. Нові дані показують найнижчий результат із 2017 року, коли кількість касових фільмів із жіночими героїнями в головній ролі дорівнювала 24%. Як зазначає Лаузен, кіноіндустрія зробила крок назад, як порівняти з двома попередніми роками, коли показники зростали.

Згідно з дослідженням, у фільмах, у яких брала участь принаймні одна режисерка або сценаристка, жіночі персонажі становили 60% головних героїв. Водночас у стрічках, над якими працювали виключно чоловіки, жіночі персонажі в головних ролях становили лише 17%.

Також дослідники проаналізували вік і расову приналежність серед героїнь. 71% жіночих персонажів у 2020 році були білими. Це на 3% більше, ніж у 2019 році. 17% жіночих персонажів були темношкірими, 6% – латиноамериканськими, і 6% – азіатськими жінками. Як зазначили в дослідженні, показники етнічної приналежності серед акторів та акторок були відносно рівні.

Більшість жіночих персонажів були у віці 20 років (24%) і 30 років (29%), тим часом як більшість персонажів чоловічої статі були віком 30 (31%) і 40 років (28%). Згідно з дослідженням, чоловіки віком від 40 років становили 52% від усіх чоловічих персонажів, тим часом як лише 32% усіх жіночих персонажів були віком 40 років і старше.

Під час дослідження головним героєм визнавали персонажа, з позиції якого розповідається історія. Дослідники проаналізували понад 1700 персонажів зі 100 найбільш касових за зборами в США фільмів 2020 року.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.