Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПрезидент Marvel Studios визнав вайтвошингом роль Тільди Свінтон у «Докторі Стрендж»

У коміксах персонаж був азійського походження

Президент Marvel Studios Кевін Файгі поділився, що жалкує про вайтвошинг, пов’язаний із роллю Тільди Свінтон у «Докторі Стрендж». Акторка зіграла Старійшину, який у коміксах традиційно зображений як мудрець азійського походження. Про це повідомляють Variety.

Уже після виходу «Доктор Стрендж» у 2016-му глядачі почали критикувати Marvel за те, що роль Старійшини отримала Тільда Свінтон. Персонажа зобразили як андрогінного кельта. Тоді Marvel опублікували заяву щодо кастингу стрічки, зазначивши, що Свінтон «зображує цього унікального та складного персонажа разом із нашим дуже різноманітним складом».

Проте в цю середу Файгі дав інтерв’ю Men’s Health, щоб розповісти про нову стрічку «Шан-Чі та легенда десяти кілець». Під час розмови президент Marvel визнав, що на роль Старійшини вони могли обрати азійського актора.

«Ми думали, що такі розумні й такі передові. Ми не хотіли бути банальними й зображувати старого мудреця. Але це був дзвінок для пробудження: хіба не можна було не бути банальними і водночас обрати азійського актора? Звичайно, так», – сказав Файгі.

Режисер «Доктор Стрендж» Скотт Дерріксон та актор Бенедикт Вонґ вступилися за кастинг Свінтон, водночас інші азійські актори в касті розкритикували вибір.

«Шан-Чі та легенда десяти кілець» стане першим фільмом Marvel, у якому буде переважно азійський акторський склад, головну роль виконає Симу Лю.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.