Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини«Стоп-Земля» Катерини Горностай відкриє фестиваль українського кіно у Фінляндії

В Україні стрічка вийде на початку наступного року

Фільм Катерини Горностай «Стоп-Земля» відкриє фестиваль Дні українського кіно, який пройде в місті Гельсінкі з 12 до 14 листопада 2021 року. Про це повідомляє пресслужба Держкіно.

Світова прем’єра дебютної повнометражної стрічки Катерини Горностай «Стоп-Земля» відбулася на 71-му Берлінському кінофестивалі, де фільм отримав «Кришталевого ведмедя» як Найкращий повнометражний фільм (Crystal Bear for Best Feature Film by the Generation 14plus Youth Jury). Також цьогоріч картина стала тріумфатором Національної премії «Кіноколо» та здобула нагороди в п’яти номінаціях. Вихід фільму в широкий прокат в Україні запланований на початок наступного року.

У межах Днів українського кіно у Фінляндії також представлять фільм Наталки Ворожбит «Погані дороги», який став призером 77-го Венеційського кінофестивалю. Цьогоріч Україна висунула фільм на здобуття премії «Оскар». Після перегляду глядачі у Фінляндії проведуть онлайн-обговорення картини з режисеркою Наталкою Ворожбит.

Також у Гельсінкі покажуть фільм Романа Перфільєва «Безславні кріпаки» та «Білий птах з чорною ознакою» від режисера Юрія Іллєнка.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.