Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниАмериканська авторка напише «феміністичний переказ» роману Джорджа Орвелла «1984»

Сюжет розгортатиметься очима героїні Джулії

Американську письменницю Сандру Ньюман затвердили як авторку «феміністичного переказу» відомого роману Джорджа Орвелла «1984» – книги «Джулія».

Як повідомляє The Guardian, письменниця перепише сюжет книжки, де події відбуватимуться очима коханої головного героя Вінстона Сміта – Джулії. Орвелл описував Джулію як «набагато гострішу, ніж Вінстон, і набагато менш сприйнятливу до партійної пропаганди».

«Вона регулярно порушує правила, але також співпрацює з режимом, коли це необхідно. Вона ідеальна громадянка Океанії. Але коли одного разу, прямуючи коридором до Вінстона Сміта, вона імпульсивно дає йому записку – потенційно суїцидальний жест – вона усвідомлює, що втрачає хватку й більше не може безпечно орієнтуватися у своєму світі», – описують героїню у виданні Granta.

Відомо, що «Джулія» буде опублікована вже після того, як Granta випустить новий роман Ньюман «Чоловіки» в червні наступного року. Наразі в доробку письменниці вже є 4 романи та мемуари. За свою книгу The Country of Ice Cream Star («Країна зірки морозива») Ньюман увійшла в лонгліст премії Women’s prize for Fiction.

Фото: The Guardian

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.