Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Держкіно повідомили, що не мають права скасувати фінансування фільму «Мій юний принц»

Окремі депутати попросили припинити фінансування «задля суспільної моралі»

У Держкіно повідомили, що не мають права скасувати держфінансування у 20 мільйонів гривень для стрічки «Мій юний принц». Раніше окремі депутати Верховної Ради заявили, що фільм транслює «спроби нав’язування суспільству чужої для традиційних українських сімейних цінностей думки про «природність» одностатевих партнерств».

У відповіді на запит «Укрінформ» Держкіно зазначає, що «Мій юний принц» від кінокомпанії ТОВ «Ріал Пікчерз», поданий на 17-й конкурсний відбір, набрав найвищий у своїй категорії середній бал 14,6 і був включений до переліку переможців. У Держкіно також наголосили, що згідно з Конституцією, однією з основних засад державної політики у сфері культури є забезпечення свободи творчості.

«Зважаючи на те, що Держкіно отримує численні звернення від громадян, журналістів, громадських та релігійних організацій щодо негайного скасування вищезазначеного рішення Ради з державної підтримки кінематографії через наявність у сюжеті фільму «персонажів нетрадиційної сексуальної орієнтації» та висловленої, на думку дописувачів, творцями фільму неповаги до християнських цінностей, слід зазначити наступне. Державне агентство з питань кіно відповідно до статті 19 Конституції України зобов’язане діяти на підставі, у межах своїх повноважень та у спосіб, що передбачений Конституцією та законами України», – відповіло Держкіно.

До цього депутати Верховної Ради звернулися до Кабінету Міністрів України з вимогою скасувати держфінансування стрічки. У проєкті №6473 постанови вказано, що «велику стурбованість викликають спроби нав’язування суспільству чужої для традиційних українських сімейних цінностей думки про «природність» одностатевих партнерств».

«У громадян України сюжет стрічки викликає неабияке обурення, де видно відкритий, еротичний, гомосексуальний контекст фільму з використанням християнської символіки та алюзій на твори біблійної тематики як «Пієта» Мікеланджело чи «Створення Адама» того ж автора. Найбільше занепокоєння викликає постер з двома чоловіками і використання сакрального для християн розп’яття Ісуса Христа в еротичному поцілунку», – ідеться в тексті проєкту.

«Мій юний принц» розповідає про 17-річного Поля та його мати Софію, які живуть разом у шикарному маєтку й мають складні стосунки. Незабаром у їхньому житті зʼявляються молодий хлопець Антуан і його батько Марк. У Поля завʼязуються стосунки з Антуаном, а в Софії – з Марком. Але поява нових чоловіків у домі призводить до трагедії. Хоча сюжет стрічки має ЛГБТ-лінію, продюсер Олексій Гладушевський («Перші ластівки») коментував, що основна її тема – це стосунки головного героя з матір’ю та самотність підлітків у їхньому вигаданому світі.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.