Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПітер Дінклейдж звинуватив Disney у стереотипному зображенні гномів у римейку «Білосніжки»

Студія вже відповіла на критику з боку актора

Актор Пітер Дінклейдж («Гра престолів») розкритикував Disney за адаптацію «Білосніжки та семи гномів» через стереотипне зображення гномів, що може бути образливим для маленьких людей. Більше актор сказав у подкасті WTF.

За словами Дінклейджа, творці проєкту показали стереотипне зображення гномів у фільмі, що може впливати на їхню репрезентацію в реальному світі. Актора додав, що його здивувало, як студія відзначила кастинг «латиноамериканської актриси на роль Білосніжки», водночас залишивши в сюжеті історію з проблемним зображенням гномів.

«Зробіть крок назад і подивіться, що ви там робите. Для мене це позбавлено смислу. Незважаючи на прогресивність у чомусь, ви однаково створюєте цю історію про сімох гномів, які живуть разом у печері, що ви робите? Хіба я недостатньо зробив, щоби щось змінити? Мабуть, я говорю недостатньо голосно», – заявив актор.

Студія Disney уже відповіла на критику Дінклейджа. Там заявили, що під час розроблення фільму вони консультуються з членами спільноти маленьких людей. «Щоб уникнути вкорінення стереотипів з оригінального анімаційного фільму, ми застосовуємо альтернативний підхід до зображення цих семи персонажів. Для цього ми консультуємося з членами спільноти маленьких людей. Ми з нетерпінням чекаємо на можливість поділитися деталями проєкту, коли фільм буде запущений у виробництво після тривалого періоду розроблення», – зазначили представники компанії.

Римейк «Білосніжки» зрежисує Марк Вебб («500 днів літа», «Нова Людина-павук»). Білосніжку зіграє Рейчел Зеглер, а роль злої Королеви виконає Ґаль Ґадот.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.