Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниКінофестиваль «Молодість» закликав інші фестивалі бойкотувати російські фільми

Організатори попросили підтримки колег у відкритому листі

​​Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість» закликав інші кінофестивалі бойкотувати російські фільми. Variety оприлюднили відкритий лист.

«Є російські представники індустрії кіно й інтелектуали, які висловили критику й незгоду з російською агресією проти України, ми знаємо їх особисто. Але ми впевнені, що вони зрозуміють, чому ми закликаємо до повного бойкоту російських фільмів, поки армія рф не піде з України, а уряд не компенсує всі втрати. Тому що ці інтелектуали точно розуміють, що вони програли у своїй боротьбі», – ідеться в листі.

Раніше організатори «Молодості» були змушені перенести проведення 51-го фестивалю через війну росії проти України. Захід мав відбутися з 28 травня по 5 червня.

«Коли ви маєте намір дати голос росіянам зараз, ми хочемо, щоб ви подумали про те, як зустрітися з представниками української кіноіндустрії, авторами програм та режисерами і як ви будете дивитися нам в очі, знаючи, що хтось із наших друзів, родичів чи навіть хтось із нас, можливо, не пережив цієї війни. Можливо, тоді ви зрозумієте, що таке співучасть і колективна відповідальність, коли наші голоси та свобода вираження будуть відібрані разом із нашим життям», – зазначили в листі.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.