Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниСтрічка про дітей на сході України потрапила до шортліста «Оскар»-2023

Після перемоги на кінофестивалі Thessaloniki International Film Festival

Фільм «Будинок зі скалок» (A House Made of Splinters) про дітей на сході України виграв дві нагороди на грецькому кінофестивалі Thessaloniki International Film Festival. Перемога на фестивалі означає автоматичне потрапляння до шортліста наступного «Оскару».

«Нам потрібні гарні новини! Й ось вони: Україна йде на «Оскар»! Наш фільм «Будинок зі скалок» (A House Made of Splinters) виграв у категорії найкращий документальний фільм та отримав нагороду FIPRESCI Award. Здавалося би, просто ще один фестиваль і ще одна нагорода. Ніт! Переможець цього фествалю одразу потрапляє в шортліст «Оскару» наступного року! А отже, як мінімум один український фільм вже боротиметься за «Оскар», – повідомив другий режисер і продюсер Азад Сафаров.

Фільм «Будинок зі скалок» є продуктом спільного виробництва Данії, Швеції, Фінляндії й України. Режисером виступив Сімон Леренг Вільмонт. Робота над стрічкою тривала на Донбасі понад 2 роки.

Фільм розповідає історію кількох виховательок, які працюють у дитбудинку на сході Україні поруч з лінією бойових дій і створюють безпечний простір для дітей. Цей будинок для покинутих дітей готовий прихистити малюків, поки державні органи й суди вирішують їхню долю.

«Премія «Золотий Олександр» присуджується незабутньому фільму, який проливає світло на той тягар, який несуть діти, за жах і помилки, скоєні світом дорослих, які мають піклуватися про них», – зазначили на сайті кінофестивалю.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.