Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ВішлістАртбук «Дуже коротка та суб’єктивна квір-історія України»

Артбук «Дуже коротка та суб’єктивна квір-історія України»  — Вішліст на Wonderzine

Фотокнига з дослідженням історії ЛГБТК-ком‘юніті України

РОЗПОВІДАЄМО про цікаві, корисні, красиві, дивні або розумні речі, які хочеться негайно купити.

40 

instagram

Український фотограф Антон Шебетко створив артбук А Very Brief and Subjective Queer History of Ukraine («Дуже коротка та суб’єктивна квір-історія України») про історію ЛГБТК-ком’юніті в Україні.

Основною метою проєкту є зміна поглядів людей за кордоном на квір-спільноту в Україні, адже хтось досі може вважати, що ми розділяємо цінності й погляди росії на це питання й дивується, що в Україні вільно проводять ініціативи з рівності.

Артбук випустили на основі досліджень історії ЛГБТК-спільноти, якими Шебетко займався останні роки. У ньому також міститься хронологія подій, які фотограф вважає важливими для країни, а ще інтерв’ю, есеї та знімки Антона.

«Люди за кордоном вважають, якщо в росії є якісь гомофобні закони, то вони також мають бути і в Україні. Через своє імперіалістичне мислення, Захід розглядає Україну через призму росії. Іноземці досі так думають, не зважаючи на те, що останні роки Україна робить великий прогрес. Переконаний, що про ці зміни потрібно говорити та доносити Європі наші цінності», – говорить Антон в коментарі Wonderzine Україна.

Замовлення можна оформити в інстаграмі автора. 25% з продажів фотограф передає на допомогу Україні.

Текст: Веркалець Вікторія

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.