Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

КіноДжессіка Честейн, Вілл Сміт і «Дюна»: хто переміг на «Оскарі» 2022

Церемонію критикують за неоднозначну реакцію на війну в Україні

У США відбулася церемонія вручення премії Американської кіноакадемії «Оскар» 2022. Список переможців опубліковано на офіційному сайті кіноакадемії.

Головну нагороду кінопремії «Найкраща стрічка» отримав фільм «CODA: У ритмі серця». Джейн Кемпіон («У руках пса») відзначили як найкращу режисерку.

Нагороду за найкращу чоловічу роль отримав Вілл Сміт («Король Річард»). Найкращою акторкою назвали Джессіку Честейн («Очі Таммі Фей»). Найкращим актором другого плану став Трой Коцур («CODA: У ритмі серця»), акторкою – Аріана ДеБос («Вестсайдська історія»).

«Дюна» отримала нагороду за найкращим саундтрек, композитором якого був Ганс Циммер. Загалом фільм отримав найбільше «Оскарів» (6), «CODA: У ритмі серця» здобула 3 нагороди.

У номінації «Найкращий анімаційний фільм» переміг «Енканто», а за найкращі костюми відзначили творців фільму «Круелла». Найкращою піснею назвали No Time To Die («007: Не час помирати») Біллі Айліш.

Водночас організаторів церемонії критикують за неоднозначну реакцію на війну в Україні. Під час шоу була хвилина мовчання, водночас із нею показували відео із текстом на слайдах. Там війну назвали «конфліктом» і не згадали агресію росії.

«Ми хотіли б продемонструвати нашу підтримку народу України хвилиною мовчання. Хоча кіно для нас є важливою нагодою висловити нашу людяність під час конфлікту, реальність така, що мільйони сімей в Україні потребують їжі, медичної допомоги, чистої води й екстрених служб. Ресурсів мало, і ми разом, як глобальна спільнота, можемо зробити більше. Ми просимо допомогти Україні будь-яким способом. Стояти з Україною. Ми просимо вас підтримати Україну всіма можливими способами. #StandWithUkraine», – зазначили організатори.

Також деякі гості церемонії доповнили свої образи блакитними або синьо-жовтими стрічками та пінами як знак підтримки українців, які були змушені залишити дім. Серед цих зірок – актор Джейсон Момоа, режисер Педро Альмодовар, акторка Джеймі Лі Кьортіс, а також актор Бенедикт Камбербетч.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.