Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Кіно«Невтрачена надія». Дивіться тизер стрічки про жінок у Маріуполі

За щоденниками маріупольської журналістки Надії Сухорукової

Об’єднання Українських Продюсерів завершило роботу над документальним фільмом «Маріуполь. Невтрачена надія», що розповідає про досвід простих людей, які прожили в Маріуполі в перший місяць повномасштабної війни.

Фільм побудовано на щоденниках маріупольської журналістки Надії Сухорукової: вона нотувала те, що бачила навкруги себе в цей час. У стрічці п’ять маріупольців розказують свій досвід життя всередині війни.

«Усе, що відбувається зараз, – цього не повинно було статися у 21 столітті. Я хочу, щоб люди зрозуміли абсурдність ситуації й відчули, що через злобу, жорстокість і ненависть російських окупантів гинуть тисячі. Для мене важливо, щоб кожен злочин рашистів був зафіксований, і вони за все відповіли», – розповіла Сухорукова.

«Уявіть, кілька тижнів ішло системне знищення півмільйонного міста, і ці люди знаходилися всередині цього. Ми свідомо не ставили страшні кадри, хоча вони в нас були, бо не хотіли емоційного нагнітання. Головна героїня Надя – пересічна мирна людина, яка нікого не ненавиділа, і фільм відбиває цю інтонацію. «Маріуполь» може подивитися будь-хто й пережити, дізнатися те, як там було», – поділився режисер фільму Максим Литвинов.

Показ стрічки планують наприкінці серпня на телеканалах й ОТТ-платформах світу.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.