Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

КіноФільм Наталії Ворожбит увійшов до програми Венеційського фестивалю

Стрічка про війну на сході України

Фільм «Погані дороги» української сценаристки Наталії Ворожбит потрапив до програми Венеційського кінофестивалю, повідомили в «Українській кіноакадемії».

Драматичний фільм потрапив до незалежної паралельної секції фестивалю «Тиждень критики», яка відбудеться вже 35-й раз. До неї ввійшли ще шість дебютних фільмів і два спецпокази.

«Погані дороги» − дебютна режисерська робота Наталії Ворожбит. Стрічка складається з п’яти окремих історій про стосунки між людьми, які постраждали від війни. Усі ці історії об’єднані темою доріг.

За словами Ворожбит, на створення фільму її підштовхнули власні переживання війни на сході України.

«Це авторська рефлексія на десятки інтерв’ю та свідчень людей, зібраних мною в регіоні військового конфлікту. Я взяла цілком реальні ситуації, у яких людина в екстремальних умовах здатна проявити свої як найкращі, так і найгірші якості. Участь у Венеційському кінофестивалі для мене − величезний стимул продовжувати знімати кіно, адже до цього моменту я сумнівалася, а чи не запізно взялася за режисуру», − розповіла режисерка.

Прем’єра фільму «Погані дороги» в Україні відбудеться восени 2020 року.


Наталія Ворожбит – українська сценаристка, шоуранерка та драматургиня, чиї п’єси ставлять у Лондоні. За сценаріями Ворожбит зняли фільми «Кіборги», «Дике поле» та серіал «Спіймати Кайдаша».

Цьогоріч на Women in Arts Наталія перемогла в номінації «Кіно і театр». Цю премію в 2019 році заснувала ООН Жінки в партнерстві з Українським інститутом.

Раніше Wonderzine Україна поговорили з Наталією Ворожбит про українські серіали, критику та визнання − читайте коротке інтерв’ю.

Обкладинка: Kristi Films

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.