Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

КіноНа Берлінале даватимуть гендерно-нейтральні нагороди: що це означає

Скасує окремі нагороди для акторів та акторок

Берлінський кінофестиваль скасує нагороди за найкращого актора й актрису: замість двох створять спільну гендерно нейтральну номінацію. Такі правила почнуть діяти з 2021 року, пише IndieWire.

«Замість нагород за найкращого актора та найкращу акторку, «Срібний ведмідь» вручатимуть за найкращу головну роль і роль другого плану. Ці нагороди мають бути присуджені за гендерно-нейтральною ознакою», − розповідають керівники Берлінале Марієтта Ріссенбек і Карло Катріан.

Нагороду «Срібний ведмідь» вручають найкращим акторам з 1956 року. Востаннє ці нагороди отримали Еліо Германо (Hidden Away) та Паула Пиво (Undine) з фестивалю 2020 року. Берлінале став першим великим міжнародним фестивалем, який скасовує вручення нагород за ознакою статі.

«Ми вважаємо, що відсутність поділу нагород в акторській сфері за гендерною ознакою стане сигналом для більш гендерної обізнаності в кіноіндустрії», − додали керівники фестивалю.

У 2021 році Берлінале таки відбудеться офлайн з 11 по 21 лютого. Міжнародне журі конкурсу вручатиме нагороди у вісьмох категоріях.

Обкладинка: Sandra Weller / Berlinale

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.