Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

КіноОфіційно: Каннський кінофестиваль відбудеться цього року

Але в новому форматі

Каннський кінофестиваль відбудеться з 27 по 29 жовтня. Про це заявили організатори кінофестивалю на офіційному сайті.

Через пандемію COVID-19 захід проведуть у новому форматі – 2020 Special Cannes. Передусім суттєво буде скорочена головна програма кінофестивалю. З відібраних 56 стрічок відбудеться показ лише 4-ох.

Також будуть представлені короткометражні фільми та стрічки Cinéfondation's school – організації, яка підтримує молодих режисерів і була заснована в межах Каннського кінофестивалю.

Відкриватиме 2020 Special Cannes комедійна драма Еммануеля Курколя «Тріумф» (Un triomphe). Також будуть представлені стрічки «Справжні матері» (Asa Ga Kuru) Наомі Кавасе й «Початок» (Beginning) Деа Кулумбегашвілі. Завершить кінофестиваль анонс опери «Два Альфреди» (Les Deux Alfred) Бруно Подалідеса.

Цьогоріч журі, склад якого оголосять згодом, не вручатиме головний приз. Натомість Золоту пальмову гілку вручать у категорії «Найкращий короткометражний фільм», а також стрічці з програми Cinéfondation.

«Завдяки такій співпраці фільми з офіційної програми фестивалю все ж будуть показані на бульварі Круазет. Це наш спосіб бути присутніми в Каннах поруч з аудиторією та професіоналами, з якими ми працюємо вже багато років», – коментує зміни у форматі президент кінофестивалю П’єр Лескур.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.