Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

КіноВ мережі розкритикували фільм «Відьми» через негативне висвітлення людей з інвалідністю

Кіностудія вже відреагувала

У мережі розкритикували фільм «Відьми»(The Witches) режисера Роберта Земекіса. Невдоволення аудиторії викликав образ Великої Відьми (Енн Гетевей), у якої за фільмом не було пальців.

На думку користувачів мережі, такий образ може викликати в дітей негативне ставлення до людей з інвалідністю, адже особливість Великої Відьми виглядає як ектродактилія – вроджена особливість, за якої на кінцівках відсутні або недорозвинені пальці.

Однією з перших обурення висловила параолімпійська плавчиня Емі Маррен. Вона звинуватила творців фільму в демонізації людей з інвалідністю.

«Так, я цілком усвідомлюю, що це фільм. Але відьми – це по суті монстри. Я боюся, що діти поглянуть його, не підозрюючи, що він масово перебільшує оригінал Роальда Даля, і що починають побоюватися відмінностей кінцівок», – сказала вона.

Параолімпійку підтримали й інші користувачі. Зокрема, люди з відсутніми кінцівками почали викладати свої світлини під хештегом #NotAWitch.

Кіностудія Warner Bros. уже відреагувала на обурення глядачів. Заявили, що студія «глибоко засмучена, коли дізналася, що наше зображення вигаданих персонажів у фільмі може засмутити людей з інвалідністю».

«Адаптуючи оригінальну історію, ми працювали з дизайнерами та художниками, щоб запропонувати нову інтерпретацію котячих кігтів, описаних у книзі. Цей фільм про силу доброти та дружби. Ми сподіваємося, що сім’ї та діти зможуть насолодитися фільмом і прийняти цю наповнену любов’ю тему», – зазначили у своєму звернені представники кіностудії.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.