Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

КіноСинтія Еріво зіграє головну роль у байопіку про африканську принцесу, яка стала похресницею королеви

Продюсер стрічки – Бенедикт Камбербетч

Двократна номінантка на «Оскар» Синтія Еріво («Гаррієт») зіграє головну роль у байопіку про Омобу Айна – африканську принцесу, яку подарували британській королеві Вікторії.

Омоба була принцесою егбадо (етнічна меншина африканських народів йоруба). Проте в 4 роки, після нападу на її селище, залишилася сиротою й потрапила у рабство до короля Дагомеї (африканська держава, наразі відома як Бенін). Згодом її подарували королеві Вікторії. Дівчинку назвали Сара Форбс Бонетта, а після прибуття до Англії вона настільки зблизилася з королевою, що та стала її хресною матір’ю.

Попри патронат самої Вікторії, дівчину не оминули загальний осуд аристократії через її походження. Тогочасна знать не розуміла, як темношкіра жінка може бути такою освідченою і сильною.

«Як нігерійська британка, я рада отримати можливість розповісти історію..., яку досі викреслювали з підручників. Це честь», – сказала Синтія Еріво.

Виконавчим продюсером стрічки стане Бенедикт Камбербетч («Шерлок Холмс»). Фінансування на себе взяла компанія BBC Films.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.