Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

КіноСкільки фільмів зняли жінки у 2020 році – дослідження

Спойлер: набагато менше, ніж чоловіки

Нове дослідження Центру вивчення репрезентації жінок на телебаченні й у кіноіндустрії при Університеті штату Сан-Дієго підбило підсумки щодо кількості фільмів, знятих жінками у 2020 році.

Виявляється, минулого року вийшла понад сотня стрічок, знятих жінками, що становило 16% від загальної кількості всіх фільмів. Це найвищий показник за останні роки, адже у 2019-му кількість режисерок становила 12%, а у 2018 – усього 4%.

«Хороша новина полягає в тому, що зараз ми спостерігаємо позитивну динаміку впродовж двох років. Це порушує історичну закономірність, яку донедавна спостерігали в кіноіндустрії, коли показники за певний рік зростають, а за наступний знижуються», – прокоментувала результати очільниця дослідження, докторка Марта Лаузен. Вона також наголосила, що попри позитивну динаміку до гендерного балансу ще далеко.

Крім кількості режисерів і режисерок, у дослідженні також аналізували відсоток жінок і чоловіків на різних посадах у кіноіндустрії. Результати аналізу показали такий самий дисбаланс, як і в контексті режисури. Зокрема, серед продюсерів 100 найкращих фільмів минулого року кількість жінок становила 28%, а сценаристів – 12%.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.