Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Кіно9 фільмів про жіночу дружбу

9 фільмів про жіночу дружбу — Кіно на Wonderzine

Щоб відсвяткувати День подруг

13 лютого пропонуємо вам відсвяткувати Galentine's Day. Це День жіночої дружби та ще один привід зібратися разом. Жодної романтичної метушні – тільки розмови, смачна їжа й перегляд фільмів. Радимо 9 стрічок, які створять особливу атмосферу й нагадають про цінність дружби.

Прислуга

The Help

Де дивитися: Megogo

Як дружили американки в 60-ті роки, коли про хорошу репутацію свідчили вдале заміжжя, доглянуті діти та красива зачіска? Мабуть, дещо лицемірно. Головна героїня Скітер (Емма Стоун) навіть не тягнеться до зразкового образу. Її обурює награність у суспільстві та зневажливе ставлення знайомих жінок до прислуги. Щоби подолати хоча б останню проблему, Скітер хоче написати книжку про їхнє життя. За першими коментарями вона звертається до однієї з нянь Ейбілін (Віола Девіс) і її подруги Мінні (Октавія Спенсер). Ці дві жінки й стануть прикладом справжньої дружби та нескореності духу. Фільм отримав чотири номінації на «Оскар» і перемогу за найкращу роль другого плану Октавії Спенсер.

Мила Френсіс

Frances Ha

Де дивитися: Megogo, Sweet.TV

Чорно-біла історія від режисера Ноа Баумбаха про двох подруг та атмосферу Нью-Йорка. Френсіс і Софі вже стали настільки рідними, що готові пожертвувати собою заради іншої. Але 27 років – це той вік, коли час реалізуватися як особистість і знайти своє покликання. А поки Френсіс мріє стати танцівницею та поїхати в Париж разом із Софі. Вона не може відпустити подругу й зовсім не підозрює, що їхні шляхи ось-ось розійдуться.

Роль Френсіс у стрічці зіграла Ґрета Ґервіг, акторка й режисерка «Леді Бьорд» і «Маленьких жінок». Вона ж стала співавторкою сценарію.

Шахрайки

The Hustle

Де дивитися: Megogo, Sweet.TV

Іноді для початку знайомства достатньо мати однакові інтереси, а все інше прийде з часом. Пенні (Ребел Вілсон) і Жозефіна (Енн Гетевей) випадково знайомляться в потязі й розуміють, що заробляють на життя однаково – шахрайством. Якщо перша дівчина просто обчистить ваші кишені, то друга змусить зробити переказ у кілька мільйонів доларів. Жозефіна вирішує «підтягнути» Пенні до свого рівня й об’єднатися задля того, щоби зірвати ще більший куш. Це римейк «Відчайдушних шахраїв» (1988) і легке кіно на вечір для сміху й розмов про несерйозне.

Країна вина

Wine Country

Де дивитися: Netflix

Ніщо так не виводить на відверті розмови, як келих вина. Добре, для більшої щирості потрібна поїздка в країну вина. На честь 50-річчя своєї подруги Ребеки Еббі (Емі Полер, яка стала й режисеркою комедії) вирішує зібрати всю компанію й поїхати в долину Напі. У програмі – шопінг, переїзд від однієї виноробні до іншої, вечірка-сюрприз і просто довгоочікуваний релакс без роботи, дітей і побутових проблем. Однак за келихом жінки починають відкривати таємниці й розуміють, що знають одна про одну не все.

Розумниці

Booksmart

Пам’ятаєте свою шкільну подругу? Ту, з якою й контрольну роботу легко написати, і на дискотеку піти можна, і фізкультуру прогуляти вона не проти. Емі та Моллі ж, навпаки, заслужили авторитет зразкових дівчат. Їхні розваги обмежувалися книгами, а цілі – вступом до коледжу. В останній день школи дівчата розуміють, що юність пройшла повз, а яскравих моментів і не згадати. Однак у них є одна можливість, щоб надолужити всі втрачені роки, – піти на вечірку до найпопулярнішого хлопця зі школи.

Уже сумую за тобою

Miss you already

Де дивитися: Sweet.TV

«Уже сумую за тобою», – кажуть Міллі (Тоні Коллетт) і Джесс (Дрю Беррімор) під час прощання. Класична історія двох подруг, які дружать із дитинства та долають життєві кризи разом. Між дівчатами настільки ідеальні стосунки, що, здавалося б, їх нічого не може зруйнувати. Міллі заміжня й має двох дітей, тимчасом як Джесс усе ніяк не може завагітніти. Одного дня все перевертається з ніг на голову. Міллі діагностують рак молочної залози й говорять про необхідність термінової хіміотерапії, а Джесс нарешті бачить дві смужки на тесті. Як розказати хворій подрузі про свою радість?

Суфражистка

Suffragette

Де дивитися: Megogo

Якщо колись засумніваєтеся у своїх силах, згадайте, що поруч є жінки, що готові поборотися за вас. Цей фільм присвячено суфражисткам, які ще два століття тому важко працювали й мусили виборювати право голосу потом і кров’ю. Вони виходили на протести, а їх ув’язнювали й ігнорували. Та з кожною відмовою усе більше жінок виходили на вулиці, рух посилювався. «Ми в кожному домі. Нас пів людства. Нас не зупинити», – каже головна героїня, дивлячись в очі поліціянту. Це історія про жіночу силу духу та підтримку, що завжди приводять до цілі. Серед акторського складу – Керрі Малліган, Гелена Бонем Картер, Меріл Стріп, Брендан Глісон та інші.

Леді Бьорд

Lady Bird

Де дивитися: Megogo

Підліткове життя Крістіни МакФерсон, або Леді Птахи, як вона себе називає, нагадує суцільний маніфест. Вона свариться з мамою, нудьгує в католицькій школі, фарбує волосся в рожевий і мріє швидше втекти в коледж. Якщо коротко, то Леді Бьорд (Сірша Ронан) дорослішає. І яким би сильним не був бунт, поруч завжди є подруга. Лінія дружби Крістіни та Джулії (Біні Фельдштейн) проходить через увесь фільм. Вони грають разом у шкільному театрі, ставлять дружбу на «паузу» через хлопців, але врешті-решт повертаються одна до одної.

Цей фільм є дебютом режисерки Ґрети Ґервіг. Він отримав дві перемоги на «Золотому глобусі» та 5 номінацій на «Оскар».

Приховані фігури

Hidden Figures

Де дивитися: Megogo, Sweet.TV

Довкола тільки й розмов про конкуренцію в жіночому колективі. Але що ж стається, коли дівчата об’єднуються й разом будують кар’єру? Вони вчиняють революцію у своїй сфері, а до того ж ще й можуть побороти кілька упереджень. Це реальна історія про трьох афроамериканських математикинь NASA, які зробили наукові розрахунки для запуску астронавта Джона Гленна на орбіту Землі. З гумором, легкістю та неймовірною впевненістю героїні доводять свою професійність. Приємним бонусом стане зірковий склад: Октавія Спенсер, Жанель Моне, Тараджі Пі Генсон, Кевін Костнер і Джим Парсонс.

Текст: 

Катерина Янченко

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.