Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

КіноФільми з глибоким змістом допомагають упевненіше долати життєві труднощі – дослідження

Учасники аналізували 20 фільмів

Перегляд фільмів із глибоким змістом, особливо тих, які ми вважаємо зворушливими та болісними, може змусити нас почувати себе більш підготовленими до вирішення життєвих проблем і бажати бути кращою людиною. Такого висновку дійшли під час дослідження, результати якого опублікували ScienceDaily.

Дослідники створили два списки з 20 голлівудськими фільмами зі схожим рейтингом і датою випуску. До першого ввійшли стрічки з глибоким змістом («Список Шиндлера», «Готель Руанда»), до другого – розважальні фільми на кшталт «Рататуй» і «Впіймай мене, якщо зможеш».

У дослідженні взяли участь 1098 людей. У випадковому порядку їм запропонували оцінити стрічки зі списку, які вони бачили. Потім їм ставили питання щодо однієї з цих стрічок.

Дослідники виявили, що, коли люди згадували перегляд фільмів із глибоким змістом, як-то: «Втеча з Шоушенка» та мультфільм «Вперед і вгору» – у них залишалися позитивні враження. Наприклад, глядачі починають краще сприймати різні стани людини та розуміти життєві проблеми, а також те, що «труднощі виникають у житті не просто так».

Після перегляду таких фільмів опитані розповідали, що їм буде легше більш упевнено зустрічати перепони. Рідше такі реакції залишалися після перегляду більш розважальних голлівудських стрічок.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.