Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Музика80% зумерів слухають аудіо, які допомагають краще зрозуміти себе – Spotify

Покоління Z найчастіше слухає подкасти про психічне здоров’я

Представники покоління Z найбільш люблять слухати подкасти про психічне здоров’я та слухати ностальгічні пісні. Про це йдеться в щорічному звіті Culture Next Trends Report.

«Ми взяли інтерв’ю в десятків зумерів по всьому світу й опитали тисячі інших, щоб визначити найвпливовіші аудіотренди, на які має звернути увагу світ. Звідти ми зібрали п’ять основних висновків. Але ми зрозуміли: покоління Z стирає межу між створенням і споживанням», – наголосили в Spotify.

За результатами, 80% людей покоління Z використовують аудіо, щоб краще зрозуміти себе та свою особистість. 68% опитаних повідомили, що їм подобається слухати музику й дивитися медіа попередніх десятиліть, тому що це нагадує їм про простіші часи.

Популярність жанру подкастів про психічне здоров’я помітно зросла серед 18–24-річної демографічної групи. У 2022 році проти 2021 роком кількість прослуховувань збільшилася на 62%.

Серед причин уваги зумерів до аудіо про психічне здоров’я – бажання впоратися зі стресом і тривогою, розслабитися, отримати відповіді на складні чи особисті запитання. Окрім цього, Spotify дослідив, що зумери частіше повідомляють про відчуття стресу, аніж міленіали із різницею у 19%.

Також за результатами 76% опитаних вважають, що про них можуть розповісти їхні музичні вподобання. Водночас 80% дізнаються про себе щось нове, проглядаючи свої минулі звички прослуховування.

Фото: Spotify

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.