Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

МузикаНове ім’я: співачка й акторка Олівія Родріґо

Нове ім’я: співачка й акторка Олівія Родріґо — Музика на Wonderzine

Улюблениця Тейлор Свіфт і зірка Disney Channel

У рубриці «Нове ім’я» ми розповідаємо про перспективних акторів, музикантів, режисерів та інших творчих людей, імена яких усе частіше з’являються у стрічках соцмереж і на сторінках журналів.

Олівія Родріґо


Хто це: американська співачка, авторка хіта Drivers License, акторка

Ви могли не знати імені Олівії Родріґо, але точно чули її пісні. Сингл Drivers License, який вийшов у січні, побив рекорд Spotify, став тричі платиновим у США та зібрав уже понад 200 мільйонів переглядів на YouTube.

Зворушлива пісня про розставання зрезонувала і зумерам, і бумерам: Drivers License дала старт TikTok-челенджу та лягла в основу скетчу на шоу Saturday Night Live. Разом з іншими треками перший хіт Родріґо увійшов до її дебютного альбому SOUR, у якому співачка рефлексує на теми невдалих стосунків, дорослішання й пошуків себе.

Кар’єру Олівія почала ще у 12 років, спершу як акторка на Disney Channel. До 2019 року дівчина грала в підлітковому шоу «Трубкочуд», після чого приєдналася до касту «Класний мюзикл: Мюзикл». У серіалі за мотивами High School Musical Родріґо також була співавторкою саундтреку. Балада All I Want, яка потрапила до чарту Billboard, відкрила дівчині нові можливості: Олівія підписала контракт із великим лейблом і зосередилася на музиці.

Чи не в кожному профайлі на Родріґо 18-річну співачку порівнюють із Тейлор Свіфт. Дівчина не приховує свого захоплення Тейлор, а Свіфт відповідає їй взаємністю: називає Олівію «моя дівчинка» та каже, що пишається нею. Тейлор – не єдиний кумир Родріґо: співачка розповідає, що в середній школі була фанаткою One Direction, а тепер рівняється на Гвен Стефані й Аланіс Моріссетт.

У лютому Time включили Олівію до списку «100 найвпливовіших людей нового покоління». Тепер Родріґо дає інтерв’ю The Guardian, виступає на Brit Awards і показує читачам Vogue вміст своєї косметички Glossier. Замкнулося коло й із Saturday Night Live: після успіху скетчу, де каст SNL разом з актором Реге-Жаном Пейджем («Бріджертони») співають у барі її Drivers License, Родріґо запросили в ефір як музичну гостю.

«Коли я засмучена, я сідаю за піаніно. Навіть до того, як подзвонити другові», – каже співачка в інтерв’ю Nylon і називає сонграйтинг своєю терапією. За словами Родріґо, робота над SOUR допомогла їй «перетворити нещасні почуття на один із найкращих моментів свого життя». Послухати 34 хвилини одкровень Олівії можна в Apple Music, YouTube Music і Spotify.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.