Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Музика​​Нове ім’я: співак, композитор, продюсер Фіннеас О’Коннелл

​​Нове ім’я: співак, композитор, продюсер Фіннеас О’Коннелл — Музика на Wonderzine

І брат Біллі Айліш

У РУБРИЦІ «НОВЕ ІМ’Я» ми розповідаємо про перспективних акторів, музикантів, режисерів та інших творчих людей, імена яких усе частіше з’являються в стрічках соцмереж і на сторінках журналів.

Фіннеас О’Коннелл


ХТО ЦЕ: американський співак, композитор, продюсер, актор

23 листопада були названі номінанти на щорічну премію «Ґреммі». Цьогоріч на звання «Відкриття року» претендує Фіннеас О’Коннелл. Його ім’я в музичній індустрії відоме вже не перший рік, проте як сольний артист хлопець удостоївся уваги американської Академії звукозапису лише у 2021 році.

Найчастіше Фіннеаса впізнають як брата Біллі Айліш. Дівчина завжди в його супроводі, знімає у своїх кліпах, запрошує як музиканта на виступи. Та мало хто сповна знає про внесок Фіннеаса у творчість сестри. Саме Фіннеас вмовив 13-річну Біллі записати її перший хіт Ocean Eyes. Як продюсер її альбомів та автор пісень він уже має 8 статуеток «Ґреммі».

У 2021 році Фіннеас випустив свій перший сольний альбом Optimist. Чуттєвий поп, роздуми про наслідки ранньої популярності, пісні-критика сучасного світу (The Kids Are All Dying намагається охопити майже все: теми екології, війни, цькувань в інтернеті, карантину). Альбом відзначили професійні видання, зокрема в Rolling Stone написали: «Хоча його (Фіннеаса – ред.) підхід іноді може зробити пісні трохи ніяковими…, усе ж є чудовий ідеалізм у його бажанні писати серйозні пісні в цинічну епоху, і ці пісні в підсумку можуть залишити чіткий, відчутний відбиток на наших емоціях».

24-річний музикант встиг спродюсувати пісні Селени Гомез, Холзі, Туве Лу й альбом канадської зірки Джастіна Бібера Justice, за який також отримав номінацію на «Ґреммі». До речі, цього року Фіннеас змагатиметься в номінації «Альбом року» зі своєю сестрою: альбом Біллі Айліш «Happier Than Ever», співавтором якого є Фіннеас, також претендує на звання найкращого.

Крім сцени, побачити Фіннеаса можна й у кіно. Він зіграв невелиХку роль у комедійному хіті 2011 року «Училка» з Камерон Діас. Також Фіннеас з’являвся в серіалах «Хор» і «Водолій». Підтримав хлопець і свою маму, сценаристку й акторку Меггі Берд, зігравши одну з основних ролей у її фільмі «Життя навиворіт».

Та крім звання молодої зірки, Фіннеас також відомий як найкращий брат у світі. Принаймні Біллі Айліш у цьому абсолютно впевнена. «Фіннеас – мій брат і мій найкращий друг. Незважаючи на жодні обставини, ми завжди є й будемо тут одне для одного», – залишає коментар до свого відео на пісню everything i wanted Біллі.

Здається, музична кар’єра артиста тільки набирає обертів. Щоб на повну відчути професійне й особистісне дорослішання Фіннеаса, рекомендуємо ознайомитися з його сольним альбомом. А поки музикант у світовому турне з сестрою, чекаємо на його нові композиції.

Текст: Дарія Сердюк

Фото: Instagram, Facebook Finneas

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.