Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

МузикаAlt-J, Years & Years та Rosalía. 11 альбомів, на які ми чекаємо у 2022 році

Alt-J, Years & Years та Rosalía. 11 альбомів, на які ми чекаємо у 2022 році — Музика на Wonderzine

Що будемо додавати в плейлісти

Сподіваємося, 2022 рік принесе нам хорошої нової музики, можливості відвідувати концерти та фестивалі. Чимало релізів ще не анонсовано, але ті, які відбудуться та на які ми радимо звернути увагу, зібрали в цій добірці. Кожен знайде щось на свій смак: від The Weeknd до Placebo.

текст: Софія Пилипюк

The Weeknd – Dawn FM

Дата релізу: 7 січня

3 січня The Weeknd анонсував дату виходу нового альбому тизером, який має вигляд уривку з майбутнього кліпу виконавця. У ньому йдеться, що платівка обіцяє стати «новим звуковим всесвітом зі свідомості The ​​Weeknd».

Також у тизері анонсовані імена, з якими ймовірно будуть колаборації в Dawn FM. Серед них: репери Tyler, the Creator і Lil Wayne, продюсер і композитор Квінсі Джонс, електронний музикант Oneohtrix Point Never і… Джим Керрі. Поки що роль актора в записі альбому невідома, але раніше The Weeknd розповідав, що вони знайомі та спілкуються.

Bonobo – Fragments

Дата релізу: 14 січня

Це перший альбом Bonobo за останні 4 роки з часів Migration. У жовтні він опублікував перший трек із нової платівки, яка вийде на лейблі ​​Ninja Tune. Сам Саймон Ґрін розповідає, що для нього Fragments – рефлексія на тему час на самоті під час локдауну: «Я згадував, наскільки люблю натовпи, їхній рух і людей, які знаходять зв’язок один з одним».

З новим альбомом музикант відправиться у світовий тур – зокрема, в Європі. Наразі України в списку немає, утім, те, що вже раніше фестиваль U Park привозив артиста залишає надію на повернення.

Years & Years – Night Call

Дата релізу: 21 січня

Так, Years & Years повертаються і випускають свій третій альбом. Тепер це сольний проєкт соліста Оллі Александра, якого ви також можете впізнати як актора в британському серіалі «Це гріх».

У 2021 році Years & Years випустили відео на треки з нового альбому, записали спільну пісню з Кайлі Міноуг, а також виступили разом з Елтоном Джоном на Brit Awards. І ось цього року ми нарешті почуємо повну платівку. Сам Александер розповідає, що писав Night Call, у чотирьох стінах під час пандемії, тому хотів отримати якомога більше задоволення від музики.

Alt-J – The Dream

Дата релізу: 11 лютого

Інді-тріо випускає новий альбом і вже познайомили нас із треками U&ME, Get Better та Hard Drive Gold. Утім, попереджаємо: легкість і безтурботність першого не відповідає загальному настрою платівки. Учасники гурту діляться, що в ній, зокрема, йтиметься про болісні події з їхніх життів.

Наприклад, сингл Get Better розповідає історію про смерть партнера та «справжні жахіття, до яких може призвести COVID-19». У іншій пісні – Losing My Mind – вони досліджують думки серійного вбивці. На її написання соліста Джо Ньюмана підштовхнули травматична історія з дитинства та захоплення тру-крайм подкастом My Favorite Murder.

Nilüfer Yanya – Painless

Дата релізу: 4 березня

Окрім достатньо відомих виконавців, хочемо порадити звернути увагу й на тих, хто може стати новими іменами у ваших плейлістах. Наприклад, ви, ймовірно, не чули про британську співачку Nilüfer Yanya. Утім, вона входила в рейтинг Best New Music від Pitchfork, а її майбутній альбом – один із найбільш очікуваних у 2022-му за версією видання.

З нього ми вже можемо прослухати трек Stabilise, який, за словами виконавиці, «про ваше оточення та про те, наскільки воно впливає на ваше сприйняття речей або змінює його».

Charli XCX – Crash

Дата релізу: 18 березня

Після альбому How I’m Feeling Now, написаного Charli XCX в ізоляції на карантині, у 2022 ми матимемо змогу почути її нову роботу – Crash. У платівці буде багато колаборацій з іншими попвиконавцями: Caroline Polachek, Oneohtrix Point Never, Ariel Rechtshaid.

Наразі можна послухати треки New Shapes and Good Ones. «Якщо інші записи будуть подібні на ці, 2022 буде роком, коли Charli продовжить змінювати попмузику», – пише видання NME.

Placebo – Never Let Me Go

Дата релізу: 25 березня

У 2021-му Placebo повернулися з першим синглом за 5 років. Останній альбом гурту виходив ще у 2013 році. Нову роботу – Never Let Me Go – закінчили ще на початку пандемії, але послухати її можна буде лише в березні цього року. «Ми знаємо, що це було фруструюче для фанатів. Це було дуже фруструючим для нас теж, нескінченне очікування виходу нової музики. Але, принаймні, вона вже в нас була», – розповідають Placebo.

Never Let Me Go зачіпатиме теми кліматичної кризи, нерівності та суспільства, за яким постійно стежать. «Я сподіваюся, мені вдалося бути сміливим із цим альбомом, тож це надихне інших на сміливість», – ділиться соліст та автор пісень гурту Браян Молко.

Jack White – Fear of the Dawn, Entering Heaven Alive

Дата релізу: 8 квітня, 22 липня

Джек Вайт, якого ви можете знати як колишнього учасника гурту White Stripes, повертається аж із двома новими альбомами у 2022 році. За його словами, останні роки він був зайнятий написанням і записом нової музики, що в результаті призвело до двох абсолютно різних альбомів, кожен відрізняється різними темами, настроями, натхненням.

Перший трек із майбутніх релізів Taking Me Back вийшов у двох варіантах – оригінальному, який супроводжується відео, зрежисованим музикантом, і Taking Me Back (Gently) – м’якшою акустичною версією пісні.

FKA Twigs – TBA

Дата релізу: TBA

Новини про те, що FKA Twigs записала новий повноформатний альбом на карантині з’явилися ще в жовтні 2020 року. Тоді в інтерв’ю вона розповіла, що майже весь процес роботи з усіма співавторами проходив у FaceTime. Зокрема, над цією платівкою вона працювала з продюсером El Guincho, відомим за роботою з Rosalia та Bjork.

У вересні 2021 року попспівачка поділилася з фанатами деталями про свою нову роботу: «Це глибокий, чесний альбом [...] Я передала свою меланхолію в інший спосіб цього разу, і це було так прекрасно». Нещодавно вона випустила перший спільний трек з The Weeknd, який, імовірно, ввійде в платівку. У ньому FKA Twigs співає про владу над власним тілом, що можна пов’язати насильством у стосунках із Шаєю Лабафом, про яке музикантка розповідала раніше.

Rosalía – Motomami

Дата релізу: TBA

Якщо ви ще не знайомі з творчістю Rosalía, саме час виправити це. Вона вже вигравала Grammy та стала першою виконавицею, яка співає іспанською, з номінацією Best New Artist на Grammy. Цього року Rosalía випустить свій третій альбом, із якого ми вже мали змогу почути колаборацію із The Weeknd.

У інтерв’ю Rolling Stone співачка розповіла, що в Motomami будуть розкриті теми трансформації, сексуальності, розбитого серця, святкування, духовності, самоповаги й ізоляції. Rosalía каже, що фемінізм зіграв важливу роль у створенні альбому. Наприклад, через залучення інших музиканток до його створення.

Коли її запитали, як вона ставиться до того, що деякі чоловіки-виконавці користуються мезонінними темами для свого успіху, Rosalía відповідала, що буде щасливою, якщо новий альбом стане противагою цьому.

Фото: Rawpixel

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.