Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

МузикаАльбом Адель «30» підвищив інтерес до вінілових пластинок і дисків – дослідження

Продажі вінілових пластинок мають найвищі показники за 30 років

У 2021-му вінілові пластинки набули найбільшої популярності за останні 30 років. Частково це пов’язують з успіхом останнього альбому Адель, ідеться у звіті музичних даних MRC Data. Про це пише CNN.

У звіті вказують, що серед фізичних форматів у 2011 році вініл становив лише 1,7% продажів, решту – компакт-диски. За 10 років ця цифра зросла до 50,4%. Це означає, що вінілові пластинки стали найпопулярнішим фізичним форматом уперше з 1991 року.

«В останні роки я помічаю, що клієнти віддають перевагу фізично володіти музикою, ніж користуватися стримінгом. Люди отримують радість від пошуку платівок у магазині, це може породити чудові спогади», – сказав Тобаго Беніто, власник музичного магазину DBS Sounds.

Значний внесок у високі показники популярності дисків і вінілу зробив реліз альбому Адель після 6-річної перерви. За перший тиждень було продано 108 тисяч копій альбому «30» на вінілі, що стало другим за величиною тижнем продажів вінілу з 1991 року. Загалом за рік «30» став найбільш продаваним альбомом на вінілі, за ним слідували Sour Олівії Родріґо та перезапуск Red Тейлор Свіфт.

Альбом «30», присвячений темам тривожності, розлучення й материнства, вийшов у листопаді минулого року. Після релізу музичний стримінг Spotify вимкнув опцію перемішування за замовчуванням для альбому, адже в піснях Адель розповідає про складний період свого життя, тож хоче, щоб його слухали як історію.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.