Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ПромоЛауреатки Міжнародної премії L’ORÉAL-UNESCO 2016 здобули Нобелівську премію з хімії

Уже 5 Лауреаток премії «Для жінок у науці» отримали Нобелівську премію

Професорки Еммануель Шарпентьє та Дженніфер А. Дудна отримали цьогорічну Нобелівську премію з хімії – за розробку механізму «Crispr/Cas9», або «молекулярних ножиць», що можуть змінювати людські гени. У 2016 році професорки стали лауреатками Міжнародної премії L'ORÉAL-UNESCO «Для жінок у науці». Разом з Еммануель Шарпентьє та Дженніфер А. Дудні вже п’ять лауреаток «Для жінок у науці» здобули Нобелівську премію.

До цього у 1995 році Крістіана Нюсляйн-Фольгард отримала Нобелівську премію з медицини, у 2009 – Ада Йонат із хімії, а Елізабет Е. Блекберн – з медицини.

Премію L’ORÉAL-UNESCO створили в межах Фундації L’Oréal, яку заснували 1998 року в партнерстві з UNESCO. Її мета – підвищити рівень представленості жінок у галузі науки. Протягом 22 років премія підтримала та відзначила понад 3400 жінок-науковиць зі 116 країн.

Також Фундація надає безкоштовне навчання для вразливих верств населення з метою освоєння професій у сфері краси. А ще сприяє наданню доступу до краси та здоров’я в медичних і соціальних закладах. Аби підтримати людей, які мають фізичні, психічні або соціальні вади, зокрема при операціях із пластичної хірургії.

У Фундації додають, що лише 29 % серед науковців у всьому світі – жінки. Це має відчутний і прямий уплив на якість досліджень. З часу заснування Нобелівської премії 1901 року всього 621 науковець здобув нагороду за свою роботу в галузі фізики, хімії та медицини, і серед них лише 22 лауреати – жінки.

«Фундація L’Oréal вітає та висловлює свої щирі вітання професоркам Еммануель Шарпентьє і Дженніфер А. Дудні. Сьогодні ми стикаємося з безпрецедентною кризою в галузі охорони здоров’я, соціальній та економічній сферах – нині як ніколи світові потрібна наука, а науці потрібні жінки», – каже виконавча віцепрезидентка Фундації L’Oréal і директорка з корпоративної соціальної відповідальності та сталого розвитку Александра Пальт.


МАТЕРІАЛ ПІДГОТОВЛЕНО ЗА ПІДТРИМКИ L’ORÉAL Ukraine

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.