Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ПромоТри українські науковиці стали Лауреатками премії L’Oréal-UNESCO «‎Для жінок у науці»

Ними стали кандидатки біологічних, фізико-математичних і хімічних наук

Переможницями премії L’Oréal-UNESCO «‎Для жінок у науці»‎ у 2020 році стали кандидатка біологічних наук Копач Ольга, кандидатка фізико-математичних наук Нестеренко Марина та кандидатка хімічних наук Татарчук Тетяна.

До участі запрошували жінок, які проводять наукові дослідження в галузі STEM (наука, технології, інжиніринг і математика). За умовами премії, учасниці повинні мати науковий ступінь, а також публікації в журналах, що індексуються в міжнародних наукометричних базах Scopus та/або Web of Science та є соціально активними задля популяризації науки.

Цього року заявки на участь подали 143 науковиці з 22 міст України. Серед найпопулярніших галузей, якими займаються номінантки, – хімія, біологія та фізико-технічні проблеми матеріалознавства й енергетики.

З усіх заявок журі відібрали 10 фіналісток і провели з ними співбесіди, за результатами яких оголосили трьох переможниць.

Кожна Лауреатка отримає грошову премію в розмірі 150 000 гривень. Переможниці можуть використати грошову винагороду на власний розсуд.

Премію L’ORÉAL-UNESCO «Для жінок у науці» створили в межах Фундації L’Oréal, яку заснували 1998 року в партнерстві з UNESCO. В Україні її реалізують уже третій рік поспіль. Мета премії – підвищити рівень представленості жінок у галузі науки. Протягом 22 років премія підтримала та відзначила понад 3400 жінок-науковиць зі 116 країн.


МАТЕРІАЛ ПІДГОТОВЛЕНО ЗА ПІДТРИМКИ L’ORÉAL UKRAINE

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.