Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Є питанняВ Італії випустили збірку сучасної української прози

Зібрали твори провідних українських письменниць

Італійське видавництво Besa muci видало збірку сучасної української жіночої прози під назвою Negli occhi di lei («В її очах»). Про це видавництво повідомило на своїй сторінці у Facebook.

Антологія містить твори Марії Матіос, Оксани Забужко, Євгенії Кононенко, Людмили Таран, Софії Майданської, Лариси Денисенко, Світлани Пиркало, Дзвінки Матіяш в Наталки Сняданко.

«Сучасна українська жіноча проза – цікаве явище з кількох поглядів: не лише вишукано літературної, а й соціокультурної й антропологічної, як свідчення великих перетворень, що відбуваються в країні за останні десятиліття. Ця багата й багатогранна за своїми пропозиціями антологія дає змогу читачеві наблизитися до тих письменниць, які були абсолютними дійовими особами літературної сцени своєї країни, але які сьогодні майже всі ще не опубліковані в Італії», – ідеться в анотації до книги.

Перекладав і редагував твори славіст Лоренцо Помпео. Серед інших його перекладів на італійську – збірка вибраних віршів «Життя у місті» Юрія Тарнавського, «Московіада» та «Дванадцять обручів» Юрія Андруховича, «Культ» Любка Дереша, «Польові дослідження» Оксани Забужко, «Депеш Мод» і «Ефіопія» Сергія Жадана.

Вартість книги – 15 євро. Придбати її можна на сайті видавництва.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.