Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Серіали21 серіал, на який ми чекаємо цієї осені

Ніколь Кідман, «Корона» та Райан Мерфі

21 серіал, на який ми чекаємо цієї осені — Серіали на Wonderzine

Якщо ви вже переглянули всі літні серіали, час складати список на наступний сезон. Розповідаємо, що нового (і не дуже) дивитися восени.

Нові серіали

Виховані вовками

Raised by Wolves

Зйомки «Останньої дуелі» Рідлі Скотта стали на паузу через пандемію, але рік не мине без його проєктів. «Виховані вовками» – науково-фантастичний серіал, до якого Скотт долучився як виконавчий продюсер і режисер першого епізоду. За сюжетом, після знищення Землі пара андроїдів, Мати та Батько, намагаються відновити людську популяцію на іншій планеті. Мати є водночас берегинею людських нащадків і головною загрозою їхньому існуванню.

Коли: 3 вересня

Де: HBO Max

Вдалині

Away

Away – новий проєкт Netflix про командирку космічного екіпажу (Гіларі Свенк), яка вирушає в небезпечну трирічну місію на Марс, поки вдома на неї чекають чоловік і дочка.

За настроєм «Вдалині» більше тяжіє до «Проксіми»  (французького фільму про астронавтку з Євою Грін), ніж до комедійних «Космічних військ», тож будьте готовими до драматичних монологів про любов і пожертву.

Коли: 4 вересня

Де: Netflix

Свідомий

Woke

«Я занадто чорний для свого ж коміксу?» – запитує у видавців ілюстратор Кіф, портрет якого відбілили на кілька тонів. Донедавна Кіф волів ігнорувати такі моменти та залишатися «поза політикою», але жорстокий інцидент із копами, які прийняли його за іншого афроамериканця та мало не вбили, перевертає життя хлопця з ніг на голову. Тепер Кіфа супроводжують мультяшні галюцинації, які вказують йому на побутовий расизм і направляють на шлях істини. Та нові погляди ілюстратора йдуть урозріз його планам: якщо ти хочеш досягти успіху, бути «свідомим» – не найкраща стратегія.

У головній ролі комедійного серіалу – Ламорн Морріс, якого ви можете пам’ятати як сусіда «Новенької» Зої Дешанель. Серед інших серіалів на тему расизму, які вийшли цього року, відзначимо #BlackAF Кеньї Берріса та «Монстри Лавкрафта», спродюсований Джорданом Пілом.

Коли: 9 вересня

Де: Prime Video

Герцогиня

The Duchess

Якщо якесь шоу й здатне хоч на йоту вгамувати наш сум за «Флібеґ», то ним може стати The Duchess, більш легкодушний, але з відвертим поглядом на «незручні» теми. Новий проєкт комікеси Кетрін Раян, на рахунку якої два стендап-спешли для Netflix, розповідає про самотню маму, яка мешкає в Лондоні. Кетрін хоче народити другу дитину, але не може визначитися, від кого: донора сперми, нового бойфренда чи вкрай проблемного батька її старшої дочки.

Коли: 11 вересня

Де: Netflix

Ми ті, хто ми є

We Are Who We Are

«Це ніби мікс «Назви мене своїм ім’ям» та «Ейфорії», коментують трейлер серіалу на YouTube. We Are Who We Are – дебютний проєкт Луки Гуаданьїно для HBO, який той встиг відзняти між «Суспірією» та майбутнім сиквелом Call Me By Your Name. У центрі сюжету – дорослішання двох американських підлітків, які мешкають на військовій базі в Італії.

У головних ролях – Джек Ділан Грейзер, відомий за блокбастерами «Шазам» і «Воно», й акторка Джордан Крістін Сімон; також на екрані – Kid Cudi та Хлое Севіньї. Разом із Гуаданьїно за проєкт відповідають продюсери «Молодого папи».

Коли: 14 вересня

Де: HBO

Третій день

The Third Day

Один загадковий острів, де «всі поводять себе так, наче станеться щось погане»; двоє героїв, які потраплять на нього в різний час. Містичний серіал HBO розділений на два трисерійні блоки: «Літо» та «Зима». Улітку на острів приїздить Джуд Лоу, узимку – Наомі Гарріс. Кожному з них доведеться познайомитися з місцевими мешканцями, які практикують таємничі ритуали в дусі «Сонцестояння» та «Плетеної людини», і стикнутися з горем і болем зі свого минулого.

Коли: 14 вересня

Де: HBO

Ретчед

Ratched

Ми гадки не маємо, скільки годин у добі невтомного Раяна Мерфі, але невдовзі після «Голлівуду» й другого сезону «Політика» на Netflix виходить його новий проєкт. Серіал на основі роману «Пролітаючи над гніздом зозулі» переповідає історію медсестри Ретчед, яка влаштовується на роботу до психіатричної лікарні. Беручи участь у жорстоких екзекуціях над пацієнтами, Ретчед перетворюється зі звичайної медсестри на деспотичного й бездушного монстра.

У медсестру перевтілиться давня соратниця Мерфі Сара Полсон, яка вже знімалась у його «Американській історії жахів» та «Американській історії злочинів». Також у касті – Синтія Ніксон, Шерон Стоун і Джуді Девіс.

Коли: 18 вересня

Де: Netflix

Утопія

Utopia

Графічний роман «Утопія» передбачив кілька світових катастроф на кшталт пандемії. Коли його рукопис потрапляє до рук фанатів коміксів, за ними починає полювати секретна організація, яка не дасть наступним жорстоким планам стати надбанням громадськості.

Якщо вам здається, що вже чули про шоу з такою назвою та сюжетом, так і є. Кілька років тому на британському телебаченні виходив серіал «Утопія», і саме його на замовлення Amazon адаптувала Ґілліан Флінн – авторка «Гострих предметів» і «Загубленої».

Коли: 25 вересня

Де: Prime Video

Правило Комі

The Comey Rule

Showtime продовжують фіксувати новітню історію. Минулого року на каналі вийшов серіал «Найгучніший голос» про СЕО Fox News Роджера Ейлза та його відставку, а цієї осені стартує проєкт про Джеймса Комі.

Комі – колишній директор ФБР, який відповідав за розслідування щодо листування Гіларі Клінтон, а також втручання Росії у вибори США 2016 року. The Comey Rule, знятий за книгою самого Комі, розповість про його службу в часи президентства Трампа до скандального звільнення з цієї посади. Ексдиректора ФБР зіграє Джефф Деніелс («Новини»), а на Дональда Трампа перевтілиться Брендан Гліссон («Залягти на дно в Брюгге»).

Коли: 27 вересня

Де: Showtime

Монстерленд

Monsterland

Якщо ви любите «Американську історію жахів» та інші антології на кшталт «Сутінкової зони», вам може сподобатися новий проєкт Hulu. Горор-серіал за мотивами оповідань Нейтана Баллінгруда включатиме 8 епізодів про русалок, занепалих ангелів та інших містичних істот, які спонукають нещасних людей до відчайдушних вчинків. У касті антології – Келлі Мері Трен («Зоряні війни»: Останні джедаї») та Тейлор Шиллінг («Помаранчевий – хіт сезону»).

Коли: 2 жовтня

Де: Hulu

Пташка Господа милосердного

The Good Lord Bird

Серіал з Ітаном Гоуком, про який ми писали на початку літа, перенесли вже вдруге від початку року, та вже навряд зсунуть утретє. Головний герой The Good Lord Bird – ексцентричний аболіціоніст Джон Браун, який бореться за скасування рабства шляхом озброєної боротьби. Дія серіалу розгортається в 1850-ті роки, напередодні громадянської війни в США.

Коли: 4 жовтня

Де: Showtime

Половинки

Soulmates

Серіал Soulmates, який подовжили на другий сезон ще до прем’єри першого, досліджує ідею, якої раніше торкалися в «Чорному дзеркалі». Дія відбувається за 15 років від нашого часу, у майбутньому, де існує тест, який чітко визначає, хто твоя друга половинка.

У касті проєкту – Сара Снук зі «Спадкоємців», Чарлі Гітон із «Дивних див» і Кінгслі Бен-Адір з High Fidelity. Шоуранер серіалу – Вілл Бріджес, сценарист окремих епізодів «Чорного дзеркала» та «Дивних див».

Коли: 5 жовтня

Де: AMC

Відіграти назад

The Undoing

Новий мінісеріал HBO від шоуранера «Великої маленької брехні» розповідає про ще одну сім’ю зі скелетами в шафі. Успішна психотерапевтка (Ніколь Кідман) дізнається, що її чоловіка (Г’ю Ґрант) пов’язують із жорстоким убивством іншої жінки. Героїня Кідман опиняється в епіцентрі публічного скандалу та намагається вберегти від нього свого сина (Ноа Джуп з «Тихого місця»).

Коли: 25 жовтня

Де: HBO

Нічийна земля

No Man's Land

«Жіночі батальйони грають важливу роль у боротьбі з ІДІЛ: бойовики вірять, що не потраплять до раю, якщо в бою їх уб’є жінка. Коли вони чують жіночі голоси та бачать кольорові хустки, то розуміють, що в них стріляють жінки, та інколи лякаються й відступають», пояснює передісторію нового проєкту Hulu його виконавча продюсерка.

За сюжетом No Man's Land, француз Антуан шукає зниклу в розпал Сирійської війни сестру. Щоб прискорити пошуки, він об’єднує зусилля з курдським жіночим військовим батальйоном і їде з ними на територію, окуповану ІДІЛом.

Коли: 18 листопада

Де: Hulu

Серіали, які повертаються

Хлопаки

The Boys

Серіал про протистояння самовпевнених і продажних супергероїв і команди вігілантів, які намагаються тримати їх під контролем.

Сезон: 2

Коли: 4 вересня

Під прикриттям

Undercover

Продовження бельгійсько-нідерландського кримінального серіалу про агентів під прикриттям, які полюють на наркобарона, можна переглянути на Netflix.

Сезон: 2

Коли: 6 вересня

ПЕН15

PEN15

Комедійний серіал про школу, авторки якого грають 13-річних версій себе в оточенні справжніх підлітків.

Сезон: 2

Коли: 18 вересня

Фарго

Fargo

Довгоочікувана четверта частина антології з Крісом Роком у головній ролі.

Сезон: 4

Коли: 27 вересня

Мандалорець

The Mandalorian

Малюк Йода та інші герої всесвіту Star Wars повернуться в другому сезоні серіалу, який встигли відзняти до початку пандемії. 

Сезон: 2

Коли: жовтень

Це ми

This Is Us

Популярна та чи не найбільш зворушлива драма NBC із Менді Мур, Майло Вентімілья та Стерлінгом К. Брауном.

Сезон: 5

Коли: 10 листопада

Корона

The Crown

1970-80-ті роки в історії Британії за участі Джилліан Андерсон у ролі Маргарет Тетчер.

Сезон: 4

Коли: 15 листопада

Текст:

Таїсія куденко

редакторка Wonderzine Україна

Кадри:

Netflix, NBC, Hulu, HBO, Prime Video, AMC, FX

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.