Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Серіали30 серіалів, на які ми чекаємо цієї зими

30 серіалів, на які ми чекаємо цієї зими — Серіали на Wonderzine

Повернення «Ейфорії» та новий проєкт Marvel

Якщо ви вже переглянули всі літні та осінні серіали, час переходити на наступний рівень. Розповідаємо, що нового дивитися взимку та на продовження яких серіалів чекати.

Список може оновлюватися відповідно до змін у графіку прем’єр.

Нові серіали

Брати Гарді

The Hardy Boys

Коли: 4 грудня

Де: Hulu

Брати Гарді – герої зі всесвіту детективки Ненсі Дрю. Перша згадка про цих персонажів датується ще 1927 роком: тоді світ побачили три початкові томи серії The Hardy Boys.

У серіалі Hulu 16-річний Френк і 12-річний Джо переїздять до містечка Бриджпорт разом із батьком-детективом. Там хлопці починають самостійне розслідування трагедії, яка змінила їхнє життя.

Земля вночі в кольорі

Earth at Night in Color

Коли: 4 грудня

Де: Apple TV+

«Земля вночі в кольорі» – відповідь Apple TV+ на минулорічний успіх «Нашої Землі» Netflix. Документальний серіал покаже, як тварини поводять себе вночі, та сподобається всім, хто ріс на фільмах Девіда Аттенборо.

Оповідачем документалки, розбитої на 12 епізодів, стане Том Хіддлстон. Нічну активність левів, слонів та інших тварин фільмували за допомогою «передових технологій», тож картинку обіцяють чіткою та кольоровою.

Ваша честь

Your Honor

Коли: 6 грудня

Де: Showtime

Адам тікає з місця злочину: щойно він насмерть збив чоловіка, який виявився нащадком найжорстокішого злочинного клану міста. Покривати Адама береться його батько – суддя, готовий збрехати під присягою та нажити небезпечних ворогів, щоби врятувати сина.

Роль судді у трилері Showtime виконає Брайан Кренстон («Пуститися берега»). На батька загиблого перевтілиться Майкл Стулбарг, якого ви можете пам’ятати як тата Тімоті Шаламе в «Назви мене своїм ім’ям».

Аліса в Прикордонні

Alice in Borderland

Коли: 10 грудня

Де: Netflix

Alice in Borderland – популярна серія японських коміксів-манга. Кілька років тому з комікса зробили анімаційний мінісеріал, а тепер – масштабний екшн від Netflix.

За сюжетом, троє знуджених друзів-геймерів мріють про те, щоби їхнє реальне життя було таким захопливим, як у відеоіграх. Раптом хлопців перекидає до паралельного світу, де їм доведеться пройти жорстоку гру на виживання – з дикими тваринами та здичавілими людьми.

Дикі

The Wilds

Коли: 11 грудня

Де: Amazon Prime

«Уявіть собі Lost, де Соєр і Хьорлі – це дівчата-підлітки». Складно описати трейлер серіалу більш влучно, ніж це зробила редакторка Refinery 29. «Дикі» – це історія про групу старшокласниць, які потрапляють в авіакатастрофу: літак, на якому вони прямують на канікули, падає на безлюдному острові. Дівчатам доведеться відкласти свої суперечки вбік та об’єднатися заради спільної мети – виживання. Драми додає несподіваний поворот сюжету: виявляється, дівчата опинилися на цьому острові не випадково.

Безлад, який ти лишаєш позаду

The Mess You Leave Behind

Коли: 11 грудня

Де: Netflix

Учителям у підліткових серіалах зазвичай відводять другорядну роль. Вони або підтримують головних героїв, або, навпаки, вкорінюють їхню невпевненість у собі. «Безлад, який ти лишаєш позаду» перевертає цю схему догори дригом: тут у центрі уваги – учителька Ракель, яка переїжджає до рідного містечка свого чоловіка, щоби врятувати їхній шлюб. Учителька, яка викладала у школі до її приїзду, нещодавно вчинила суїцид. Тепер об’єктом булінгу з боку учнів стає Ракель.

За серіал відповідає Карлос Монтеро, автор однойменної книги та співавтор іспанської підліткової драми «Еліта». Попередній проєкт Монтеро став несподіваним хітом Netflix: за місяць після релізу перший сезон «Еліти» переглянули понад 20 мільйонів користувачів.

Тендітні створіння

Tiny Pretty Things

Коли: 14 грудня

Де: Netflix

У престижній балетній школі сталася трагедія: найкраща танцівниця академії впала з четвертого поверху й розбилася насмерть. Ситуація оголює нерви всього колективу та ставить під загрозу репутацію установи, тож на заміну загиблій швидко запрошують нову балерину.

Netflix «продають» серіал як мікс «Чорного лебедя» й «Милих ошуканок». До останніх, судячи з трейлера, «Тендітні створіння» тяжіють більше.

Різник

The Ripper

Коли: 16 грудня

Де: Netflix

Якщо ви любите документалки про серійних убивць, ми не будемо вас засуджувати й натомість порадимо нову. Мінісеріал Netflix розкаже про послідовника Джека-різника, який орудував наприкінці 70-х і встиг убити 13 мешканок північної Англії. За 4-серійну стрічку відповідала команда серіалу «Не займайте котів», який став віральним на початку цього року.

Протистояння

The Stand

Коли: 17 грудня

Де: CBS

«Every little thing is gonna be all right...», – співає Боб Марлі у трейлері «Протистояння». Та «all right» в екранізаціях Стівена Кінга – поняття відносне. Серіал за постапокаліптичним романом Кінга розкаже про наслідки пандемії, яка винищила практично все населення планети. Доля людства лежить на плечах 108-річної Матінки Абагейл (Вупі Голдберг), духовної наставниці, яка збирає навколо себе вцілілих. Протистояти світлим силам традиційно доведеться темній – посланнику диявола Рендаллу Флеггу (Александр Скашґорд).

Не поспішайте звинувачувати творців у спекуляції на темі COVID-19: книга вийшла друком 1978 року, а про адаптацію CBS стало відомо ще два роки тому. Крім Скашґорда й Голберг, у касті мінісеріалу є ще кілька гучних імен: Джеймс Марсден зі «Світу дикого заходу» та Ембер Гьорд з «Аквамена».

Бріджертон

Bridgerton

Коли: 25 грудня

Де: Netflix

Шонда Раймс, яка подарувала нам «Анатомію Грей» і «Скандал», підписала угоду на виробництво контенту для Netflix. Її новий продюсерський проєкт – костюмована драма «Бріджертон» за циклом романів Джулії Квінн. Дія серіалу відбувається в епоху Регентства, у вищому світі Лондона. За сюжетом, донька вдови Бріджертон Дафна дебютує на «ярмарку наречених» і невдовзі опиняється в центрі скандалу.

Судячи з трейлеру, за сетингом серіал нагадуватиме «Емму» – екранізацію Джейн Остін з Анею Тейлор-Джой, а за накалом пристрастей – «Велику», серіал про Катерину ІІ з Ель Феннінг.

Варта

The Watch

Коли: 3 січня

Де: BBC America

«Варта» – серіал про вартових вигаданого міста Анк-Морпорк із циклу фентезі-романів Террі Пратчетта «Дискосвіт». Проєкт ще не встиг вийти на екрани, а фанати письменника вже незадоволені: мовляв, головний герой більше нагадує Джека Горобця, ніж Ваймса з книжок, а автори серіалу навіть не спромоглися прочитати оригінал. Думку фанатів поділяє й донька Пратчетта, яка стверджує, що The Watch не має спільного ДНК із роботами її батька. Утім, щоби скласти своє враження, радимо дати серіалові шанс.

Містер мер

Mr. Mayor

Коли: 7 січня

Де: NBC

Якщо ви дивилися «Студію 30» чи «Незламну Кіммі Шмідт», то вже знайомі з творчим дуетом Тіни Фей та Роберта Карлока. Їхній новий ситком, «Містер мер», розкаже про заможного бізнесмена, який балотується в мери Лос-Анджелеса та водночас намагається налагодити контакт із донькою-підлітком.

Новоспеченого мера в комедійному серіалі зіграє Тед Денсон, зірка серіалу «У кращому світі». Компанію Денсону складуть володарка «Оскара» Холлі Хантер і колишній учасник Saturday Night Live Боббі Мойніхан.

ВандаВіжн

WandaVision

Коли: 15 січня

Де: Disney+

Через пандемію Marvel довелося посунути цьогорічні прем’єри на 2021 рік. Повернути увагу глядачів до всесвіту супергероїв спробує «ВандаВіжн» – перший серіал Marvel на платформі Disney+.

У центрі історії – стосунки відьми Ванди Максімофф (Елізабет Олсен) та андроїда Віжна (Пол Беттані). Хоч Віжн загинув у стрічці «Месники: Війна нескінченності», дія шоу, за словами творців, розгортається вже після цих подій.

За сюжетом, Ванда й Віжн одружуються й живуть ідилічним життям, намагаючись приховувати свої суперсили. Однак із часом пара починає розуміти, що реальність не така, як їм здається.

Шоу складатиметься з 6 епізодів і буде стилізоване під класичні американські серіали 1950–1990-х років. «Це зізнання в любові до золотого віку телебачення», – пояснює таке рішення головний сценарист «ВандаВіжн».

Сестра

The Sister (також: Because the Night)

Коли: 22 січня

Де: Hulu

«Сестра» – екранізація роману Ніла Кросса, яка, перш ніж опинитися на Hulu, встигла дебютувати на британському телебаченні. Головний герой психологічного трилеру – одружений чоловік, на ім’я Нейтан, який тримає в секреті своє темне минуле. Поява на порозі Нейтана небажаного гостя запускає низку катастрофічних подій.

Кросс, який сам адаптував власний твір для ТБ, прагнув зробити так, аби після перегляду мінісеріалу «глядачі спали з увімкненим світлом». За словами рецензентів, йому це вдалось.

Серіали, які повертаються 

Базікало

Big Mouth

Анімаційний ситком Ніка Кролла та Ендрю Голдберга продовжує водночас іронізувати з пубертатного періоду й допомагати підліткам його пережити.

сезон: 4

Коли: 4 грудня

Трейлер

Ейфорія

Euphoria

Зендея та Хантер Шефер повертаються. Спеціальні епізоди, зняті під час карантину, стануть «містком» між першим і другим сезоном нашумілого підліткового серіалу.

Коли: 6 грудня; 24 січня 

Безсоромні

Shameless

Історія про неблагополучну сім’ю Ґаллагерів нарешті добігає кінця. «Безсоромні» – найтриваліший оригінальний серіал Showtime – завершиться 11 сезоном.

сезон:

Коли: 6 грудня

Тизер

Пенніворт

Pennyworth

Альфред Пенніворт – легендарний дворецький Бетмена. 4 нові епізоди серіалу, натхненного цим персонажем, вийдуть у грудні. У касті можна побачити й нову зірку Емму Коррін

сезон: 2

Коли: 13 грудня

Трейлер

Бетвумен

Batwoman

Супергеройський серіал повертається з оновленим акторським складом. Обов’язки Бетвумен, які раніше виконувала Рубі Роуз, перейдуть Джавісії Леслі.

Сезон: 2

Коли: 17 грудня

Тизер

Моторошні пригоди Сабріни

Chilling Adventures of Sabrina

Netflix скасували горор про Сабріну, але покажуть останні 8 епізодів у переддень Нового року. У головній ролі юної відьми востаннє з’явиться Кірнан Шипка.

сезон: 2 (друга половина)

Коли: 31 грудня

Тизер

Надзвичайний плейлист Зої

Zoey's Extraordinary Playlist

Зої має надздібності: вона читає думки людей, але чує їх, як пісні. Оновити плейлист завдяки телепатії головної героїні можна буде вже в січні.

сезон: 2

Коли: 5 січня

Трейлер

Дікінсон

Dickinson

Костюмована комедійна драма про бунтарку Емілі Дікінсон повертається на Apple TV+. Компанію Хейлі Стейнфілд складе Нік Кролл: комік зіграє Едгара Аллана По.

Сезон: 2

Коли: 8 січня

Тизер

Американські боги

American Gods

Похмура фентезі-драма за романом Ніла Геймана також отримає продовження. «Боротьба богів і людей у третьому сезоні – це боротьба Америки», – каже автор.

сезон: 3

Коли: 10 січня

Трейлер

Дім із прислугою

Servant

Містичний горор М. Найта Шьямалана про реалістичну ляльку, яка замінила парі дитину, і далі ламатиме нам мозок глядачам Apple TV+.

сезон: 2

Коли: 15 січня

Трейлер

Рівердейл

Riverdale

Містична підліткова драма про Арчі та його друзів не поспішає завершуватись. Коул Спроус і Лілі Рейнхарт  залишаються в касті.



Сезон: 5

Коли: 20 січня

Ненсі Дрю

Nancy Drew

Паралельно з переглядом нових «Братів Гарді» продовжуємо стежити за їхньою колегою – 18-річною детективкою Ненсі Дрю.

сезон: 2

Коли: 20 січня

Крізь сніг

Snowpiercer

Невдовзі після першого сезону постапокаліптичного серіалу вийде й другий: зйомки встигли провести ще до пандемії. У ролях – Дженніфер Коннеллі та Давід Діггс.

сезон: 2

Коли: 25 січня

Тизер

Змішані

Mixed-ish

Проєкт Кеньї Барріса та Трейсі Елліс Росс також продовжили на другий сезон. Спін-офф Black-ish про дорослішання Рейнбоу вийде вже в січні.

Сезон: 2

Коли: 26 січня

Заради всього людства

For All Mankind

А що, якби космічні перегони між СРСР і США ніколи б не завершились? Науково-фантастичний серіал від Apple TV+ продовжить фантазувати на цю тему.

сезон: 2

Коли: 19 лютого

Тизер

Геній

Genius

У третій частині антології «Геній» розкажуть про велику співачку й активістку Арету Франклін. Попередні сезони антології розглядали постаті Ейнштейна та Пікассо.

сезон: 3

Коли: TBA

Текст:

Таїсія Куденко

редакторка Wonderzine Україна

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.