Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Серіали24 серіали, на які ми чекаємо цієї весни

24 серіали, на які ми чекаємо цієї весни — Серіали на Wonderzine

Шоу Мішель Обами та екшн від Marvel Studios

Якщо ви вже переглянули всі прем’єри зими, передивилися «Бріджертонів» і почали документальний серіал HBO про Вуді Аллена, час складати календар на наступний сезон. Розповідаємо, що нового дивитися навесні та на продовження яких серіалів чекати.

Нові серіали

Покоління

Genera+ion

Коли: 11 березня

Де: HBO Max

«Покоління» – новий підлітковий серіал HBO, якому не уникнути порівнянь з «Ейфорією». У центрі сюжету – група старшокласників, які досліджують власну сексуальність, потерпають від токсичності соцмереж і не можуть знайти спільну мову з батьками. Кожен епізод драмеді, продюсеркою якого стала Ліна Данем («Дівчата»), фокусуватиметься на історії одного з героїв.

Авторка серіалу, 19-річна Зельда Барнз, у 15 років здійснила камінг-аут як бісексуалка й вирішила перенести цей досвід на екран. За підтримки батька-сценариста, Зельда обіцяє розповідати про своє покоління без фільтрів і прикрас, «у максимально свіжому, реалістичному та автентичному ключі».

Єдиний

The One

Коли: 12 березня

Де: Netflix

Люди втомилися від невдалих експериментів із Tinder і винайшли більш надійний спосіб пошуку партнерів. Тепер другу половинку можна визначити за ДНК-тестом: усього одне пасмо волосся – і вас з’єднають із людиною, у яку ви точно закохаєтеся. Генетики дають гарантію у 100%, сервіс користується попитом, але, як і будь-яке велике відкриття, MatchDNA має свої підводні камені.

Психологічний трилер виробництва Netflix – адаптація однойменного роману Джона Маррса. Шоуранером серіалу стане автор «Покидьків» Говард Оверман.

Вафлі + Мочі

Waffles + Mochi

Коли: 16 березня

Де: Netflix

«Вафлі + Мочі» – сімейне фуд-шоу від Мішель Обами. Колишня перша леді США грає власницю супермаркета, яка допомагає лялькам Вафлі та Мочі стати кухарями. Утрьох вони подорожують різними країнами та вчаться кулінарії в найкращих шефів світу, наприклад, володаря трьох зірок «Мішлен» Массімо Боттури.

Серед зірок, які складуть компанію Мішель, акторка Рашида Джонс, зірка «Дивних див» Гейтен Матараццо та співведучий Queer Eye Тан Френс. Руку до проєкту доклали творці попередніх фуд-хітів Netflix – «Від шефа» та «Страшно смачно».

Сокіл і Зимовий Солдат

The Falcon and the Winter Soldier

Коли: 19 березня

Де: Disney+

У фіналі останніх «Месників» Стів Роджерс передав свій щит Соколу. Та чи став Сем Вілсон новим Капітаном Америка? Відповідь на це запитання доведеться шукати у другому серіалі Marvel Studios для Disney+. Героям пригодницького екшну, Сему Вілсону й Бакі Барнсу, доведеться боротися з анархістським угрупованням. До ролей Сокола й Зимового Солдата повернуться Ентоні Макі та Себастіан Стен. Допомагатиме друзям колишня агентка «Щ.И.Т.» Шерон Картер (Емілі Ванкемп), а встромлятиме палки в колеса барон Земо (Деніел Брюль).

Геній: Арета

Genius: Aretha

Коли: 21 березня

Де: NatGeo

Кожен сезон антології «Геній» від National Geographic можна розцінювати як окремий мінісеріал. У першому сезоні йшлося про Альберта Енштейна (Джеффрі Раш), у другому – про Пабло Пікассо (Антоніо Бандерас), а тепер увага буде прикута до королеви соулу Арети Франклін. Роль видатної співачки та громадської активістки дісталася Синтії Еріво, двократній номінантці на «Оскар». Сценаристкою серіалу стала володарка «Пулітцерівської премії» Сюзан-Лорі Паркс.

Демі Ловато: Танцюючи з дияволом

Demi Lovato: Dancing With the Devil

Коли: 23 березня

Де: YouTube

Три інсульти та інфаркт пережила Демі Ловато під час передозування наркотиками 2018 року. За словами лікарів, співачці залишалося жити від 5 до 10 хвилин. У документальному серіалі від YouTube Originals Ловато відверто розповідає про лікування від наркозалежності й рецидив, який ледь не призвів до летальних наслідків, а також ділиться досвідом життя після травми.

Нерегулярні частини

The Irregulars

Коли: 26 березня

Де: Netflix

Якщо ви вже переглянули «Енолу Голмс» і чекаєте на третю частину «Шерлока Голмса», зверніть увагу на новий проєкт Netflix. The Irregulars – історія про групу підлітків, які мешкають у Лондоні Вікторіанських часів і розслідують надзвичайні злочини за дорученням Ватсона й Шерлока. Серіал базується на творах Артура Конана Дойла, у яких детектив наймає вуличних хлопаків із Бейкер-стрит, щоби ті робили за нього брудну роботу.

Непереможний

Invincible

Коли: 26 березня

Де: Amazon Prime Video

«Непереможний» – адаптація популярного коміксу Роберта Кіркмана, творця серіалу «Ходячі мерці». Головний герой серіалу – Марк Грейсон, який у 17 років успадковує суперсили від свого батька Омні-мена, найсильшого супергероя світу. Озвучувати хлопця буде Стівен Юн, який грав Гленна у «Ходячих мерцях», а минулого року відзначився роллю в «Мінарі». Також у касті – Джей Кей Сіммонс, Сандра О та Сет Роген.

Небувалі

The Nevers

Коли: 11 квітня

Де: HBO Max

Джосс Відон – творець серіалу «Баффі – Переможниця Вампірів» і режисер «Месників». У лютому Відона звинуватили у зловживанні владою та токсичній поведінці під час роботи над «Баффі», але до того, як історія набула розголосу, він устиг завершити зйомки проєкту для HBO Max.

Дія науково-фантастичного серіалу розгортається у Вікторіанську епоху у світі стімпанку. У центрі сюжету – група жінок із надзвичайними здібностями, які об’єднуються, щоби дати відсіч ворогам.

Мейр з Істтауна

Mare of Easttown

Коли: 18 квітня

Де: HBO Max

Мейр – детективка з маленького міста в Пенсильванії, яку всі пам’ятають як зірку шкільної баскетбольної команди. Коли жінці доручають розслідувати жорстоке вбивство, яке трапилося в містечку, вона знову опиняється в центрі уваги й намагається втримати контроль над життям, яке руйнується під тиском чужих очікувань.

Головну роль у серіалі зіграла Кейт Вінслет, також у касті – Еван Пітерс і Гай Пірс. Креатором і сценаристом проєкту став Бред Інглсбі («Поза грою»), а режисером усіх епізодів – Крейг Зобел ( «Залишені»).

Тінь і кістка

Shadow and Bone

Коли: 23 квітня

Де: Netflix

«Тінь і кістка» – адаптація популярного фентезі-роману Лі Бардуго. У серіалі (як і в першій частині трилогії «Гріша») розповідають про сироту Аліну Старкову, яка відкриває в собі надзвичайну силу, здатну допомогти дівчині та її однодумцям врятувати країну від вічної пітьми.

Берег москітів

The Mosquito Coast

Коли: 30 квітня

Де: Apple TV+

Роман Пола Теру екранізують уже вдруге: у 80-х за мотивами книги зняли однойменний фільм із Гаррісоном Фордом і Гелен Міррен.

Головний герой «Берегу москітів», геніальний винахідник Еллі Фокс, тікає від американського уряду й перевозить сім’ю до дикої місцевості в Мексиці. Головну роль у серіалі зіграє племінник письменника Джастін Теру, а шоуранером проєкту стане Ніл Кросс, творець «Лютера».

Спадщина Юпітера

Jupiter's Legacy

Коли: 7 травня

Де: Netflix

«Спадщина Юпітера» – новий серіал Netflix від шоуранера «Шибайголови» Стівена С. Денайта. У центрі сюжету – перші супергерої, які отримали свої супездібності в 1930-х роках, та їхні діти, які намагаються відповідати величі батьків.

Підпільна залізниця

The Underground Railroad

Коли: 14 травня

Де: Amazon Prime Video

Перший серіал Баррі Дженкінса, режисера оскароносної драми «Місячне сяйво», простежує шлях поневоленої афроамериканки Кори, яка втікає з плантації в одному з південних штатів. Дівчина знайомиться з організаторами «Підпільної залізниці» – таємної системи, яка допомагала рабам дістатися Півночі, де вони могли жити вільним життям. У серіалі, дія якого відбувається в альтернативній реальності, «Підпільна залізниця» – це не просто метафора, а справжня підземна дорога, до побудови якої долучається й Кора.

Створена для любові

Made for Love

Коли: 9 квітня

Де: HBO Max

Крістін Міліоті з «Як я зустрів вашу маму» не завжди щастить знайти свого Теда Мозбі. У новому проєкті HBO вона грає жінку, яка тікає від свого соціопатичного чоловіка-мільярдера, але дізнається, що той її відстежує. Позбутися трекінг-девайсу виявляється не так просто, адже чіп для відстеження вживили дівчині прямо в мозок.

Серіали, які повертаються

Флеш

The Flash

сезон: 7

Коли: 2 березня

Пенніворт

Pennyworth

сезон: продовження 2 сезону після перерви

Коли: 7 березня

Хороші дівчата

Good Girls

сезон: 4

Коли: 7 березня

Анатомія Грей

Grey's Anatomy

Сезон: продовження 17 сезону після перерви

Коли: 11 березня

Батьки року

Breeders

Сезон: 2

Коли: 22 березня

Сонячні протилежності

Solar Opposites

Сезон: 2

Коли: 26 березня

За службовими обов’язками

Line of Duty

Сезон: 6

Коли: березень

Оповідь служниці

The Handmaid's Tale

Сезон: 4

Коли: 28 квітня

Вискочка

Shrill

Сезон: 3

Коли: 7 травня

Текст:

Таїсія Куденко

редакторка Wonderzine Україна

Фото:

Netflix, Hulu, HBO Max

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.