Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

СеріалиСекс, дружба, Netflix. Що треба знати про серіал Sexify

Секс, дружба, Netflix. Що треба знати про серіал Sexify  — Серіали на Wonderzine

Польський хіт про статеве виховання

Уже кілька тижнів у топі українського Netflix тримається Sexify. Це польський комедійно-драматичний серіал про студентку, яка вирішує створити додаток для оптимізації жіночого оргазму.

Через схожу тематику Sexify порівнюють із «Секс-освітою»: обидва серіали досліджують теми статевого виховання та сексуальності. Звертається Sexify й до інших підліткових проблем: конфліктів із батьками, залежності від соцмереж і невизначеності щодо майбутнього.

Сюжет

Наталія вчиться на програмістку й бере участь у конкурсі університетських проєктів зі своїм застосунком для оптимізації сну. Ні в кого не виникає сумнівів, що ідея Наталії успішна, допоки серед викладачів не з’являється новий консультант – доктор Криницький. Він говорить, що проєкту дівчини бракує сексуальності, певної особливості, яка зробить його цікавішим. За словами Криницького, додаток має задовольняти справжні потреби її однолітків.

Наталія сердита й засмучена, адже витратила чимало часу на проєкт, але доволі швидко перемикається на іншу ідею. Дівчина усвідомлює, що стосунки й секс цікавлять студентів більше, ніж сон, і береться за розробку застосунку для покращення жіночого оргазму.

Оскільки в самої Наталії немає сексуального досвіду, вона звертається по допомогу до своїх подруг Моніки та Пауліни, які можуть перевіряти наукові припущення на практиці. Щоби зібрати більше даних, Наталія дозволяє сусідам займатися сексом у своїй кімнаті в гуртожитку в обмін на те, що вони пройдуть опитування щодо своїх потреб і вподобань.

Робота над застосунком спонукає дівчину досліджувати власну сексуальність. Збираючи інформацію для проєкту, Наталія знайомиться із працівником секс-шопу Адамом, з яким у неї зав’язуються стосунки.

Серіал пропонує різні погляди на сексуальне життя. Подруга Наталії Пауліна стикається з небажанням свого партнера розуміти її потреби. Секс не приносить їй жодного задоволення й вона часто нехтує власними інтересами заради задоволення інтересів нареченого. Тоді як Моніка, навпаки, насолоджується будь-якими сексуальними стосунками задля самого процесу, навіть якщо йдеться про секс із першим-ліпшим незнайомцем.

У найкращі моменти серіал справді нагадує «Секс-освіту»: помітно, що попередній хіт Netflix був прямим референсом для зйомок Sexify (як і для українського драмеді «Секс, Інста і ЗНО»). Утім, дострибнути до обраної планки авторам серіалу поки не вдається. «Замість того, щоби показати, що жіночий оргазм – це значно більше, ніж ми собі уявляємо, Sexify припускає, що глядачів достатньо задовольнити яскравою сексуальною картинкою», – пише Джошуа Робінсон у рецензії на Thrillist.

Знімальний процес

До знімального процесу Sexify залучали координаторів інтимних сцен, які контролюють, аби акторам було комфортно зніматись у відвертих епізодах. На Заході співпраця з intimacy coordinators уже стала нормою: такі фахівці працювали над серіалами «Бріджертони» та «Нормальні люди». Однак у польській кіноіндустрії ця практика поки не надто поширена.

«У мене були найбільш інтимні сцени в серіалі, але завдяки координаторам я не відчувала жодної загрози, – ділиться виконавиця ролі Моніки Сандра Дримальська в інтерв’ю Onet. – Завдяки їм стає неможливим примусити актора перейти його особисті межі. Ніхто не тисне на тебе зі словами: «Ти повинна зробити це – і все».

Режисерка Sexify Каліна Алабрудзінська розповідає, що команда також працювала із сексологинею. За словами Каліни, вона допомагала авторам серіалу реалістично зобразити жіночу сексуальність і позбутися власних обмежень у думках про секс.

Команда

Головну роль у Sexify виконала Олександра Скраба, для якої робота в серіалі стала повноцінним акторським дебютом. Раніше вона озвучувала героїню відеогри Cyberpunk 2077 та зіграла епізодичну роль у польському серіалі «Пастка».

Режисерами та сценаристами проєкту стали Пйотр Домалевський і Каліна Алабрудзінська. Фільм Домалевського «Тиха ніч» показували на кінофестивалі «Молодість», а повнометражний дебют  Алабрудзінської «Ніщо не минає» – на «Днях польського кіно» в Києві.

Текст:

Ольга Дуденко

Редакторка:

Таїсія Куденко

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.