Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Серіали31 серіал, який варто подивитися цієї зими

Драми про дорослішання, чорні комедії й анімація жахів

31 серіал, який варто подивитися цієї зими — Серіали на Wonderzine

Поруч із розмаїттям зимових свят не менш різноманітними будуть і зимові прем’єри серіалів. Чорні комедії, засновані на реальних подіях, документальна стрічка про кінематограф, історична драма, яка обіцяє бути другим «Абатством Даунтон», – залишається вибрати, що підходить під настрій і смак.

Текст: Ольга Дуденко

Нові серіали

Гарлем

Harlem

Де: Amazon Prime Video

Коли: 3 грудня

Новий комедійний серіал про життя чотирьох найкращих подруг, які живуть у нью-йоркському Гарлемі. Камілла – професорка антропології в Колумбійському університеті, котра багато знає про різні культури світу, але не знає, чого прагне в особистому житті; Тай створила застосунок для побачень для ЛГБТ-спільноти, а своїх романтичних партнерів тримає на відстані; Квін – модельєрка, яка за допомогою бізнесу хоче допомогти світові, та Енджі – упевнена, енергійна співачка й акторка. Разом вони підтримують одна одну на кар’єрному шляху, мріють про кохання й шукають себе у великому місті.

Ролі подруг виконали Міган Гуд («Доктор Хаус», «Думай як чоловік»), Шоніка Шандай («Міс Аризона»), Грейс Баєрс («Імперія») та Джеррі Джонсон («Приємні клопоти»). До касту приєдналася оскароносна акторка Вупі Голдберг («Привид», «Дій, сестро»). Авторкою ідеї стала письменниця, продюсерка й режисерка Трейсі Олівер, яка зараз готує перезапуск серіалу Clueless.

Життя кіно

Voir

Де: Netflix

Коли: 6 грудня

Voir – серія документальних фільмів, візуальних есе про кіномистецтво та любов до нього. У шести епізодах видатні кінематографісти розповідатимуть про значущі моменти своєї роботи, секрети створення фільмів і найбільш важливі сцени в кіно.

Виконавчим продюсером проєкту став Девід Фінчер («Дівчина з татуюванням дракона», «Бійцівський клуб», номінації на «Оскар» за фільми «Манк» і «Соціальна мережа»). До роботи долучився Девід Прайор («Порожня людина») й інші режисери та сценаристи, котрі були авторами окремих епізодів.

Садівники

Landscapers

Де: HBO

Коли: 6 грудня

Мінісеріал заснований на реальних подіях і розповідає історію жінки Сюзан та її чоловіка. Лагідної вдачі, віддані, одного дня вони вирішують вбити батьків Сюзан. Це чорна комедія, написана актором Едом Синклером і знята Віллом Шарпом, який цього року режисував фільм «Котячі світи Луїса Вейна». Серіал базується на ретельних дослідженнях і багатогодинних інтерв’ю з обвинуваченими, що завжди намагалися переконати інших у власній невинності.

Серіал потішить зірковим кастом: подружжя зіграють Олівія Колман («Батько», «Корона») та Девід Тьюліс («Гаррі Поттер і в’язень Азкабану», «Хлопчик у смугастій піжамі»).

Простий Ебботт

Abbott Elementary

Де: ABC

Коли: 7 грудня

Усі в дитинстві уявляли ідеальну школу, із шафами для підручників, великим вибором смачних обідів у їдальні та затишною бібліотекою. Однак найважливіше – атмосфера підтримки та поваги, яку створюватимуть учні та вчителі.

Дія серіалу «Простий Ебботт» відбувається в публічній школі Філадельфії. Колектив відданих учителів, які горять своєю справою, рішуче налаштовані допомогти своїм учням досягти успіху в житті. Публічна школа у Філадельфії стає однією з гірших у країні. Незважаючи на негативний статус в освітньому середовищі, мале фінансування й невелику кількість професіоналів, учителі, які приходять сюди працювати, люблять свою роботу й налаштовані довести, що любов і розуміння – ключі до успіху.

Серіал поєднав жанри ситкому та workplace comedy – комедії на робочому місці. Авторка проєкту Квінта Брансон («Дівчина, яка ніколи не була на приємному побаченні») також зіграє одну з головних ролей.

Анна Болейн

Anne Boleyn

Де: AMC+

Коли: 9 грудня

Серіал зображуватиме останній період життя Анни з її погляду. Вона намагається забезпечити майбутнє дочці та кинути виклик могутньому патріархату, який її оточує.

Роль Анни Болейн виконає Джоді Тернер-Сміт («Ті, що летять крізь ніч», «Відьмак: Походження»). Серед акторів у головних ролях є номінанти премії BAFTA й «Еммі»: Паапа Ессьєду («Я можу знищити тебе»), Лола Петтікрю («Тіні»), Беррі Ворд («Зал Джиммі», «Кінець ї***ого світу») та Аманда Бертон («Полліанна»). Художником костюмів стала Лінсі Мур («Я можу знищити тебе», «Іскри та вугілля»).

Шалені двадцяті

Roaring Twenties

Де: Netflix

Коли: 10 грудня

У цьому реаліті-серіалі про дорослішання вісім 20-річних учасників намагатимуться розібратися у власних почуттях, зрозуміти, де є межа між коханням і дружбою, переживатимуть піднесення й невдачі. Кожен учасник представлений за допомогою цікавої особливості характеру: наприклад, Еббі завжди говорить те, що думає, а Брюс любить вечірки.

Кастинг для шоу проводили в серпні цього року. Автори вже запустили кастинг-сторінку для тих, хто захоче взяти участь у другому сезоні. Просуванням «Шалених двадцятих» займалася Eureka Group, яка в минулому вже створювала для Netflix реаліті-шоу «Побачення».

Станція 11

Station Eleven

Де: HBO Max

Коли: 16 грудня

Фантастичний серіал, сюжет якого близький до наших реалій, знятий за однойменним романом Емілі Сент-Джон Мандел. Дія відбувається в постапокаліптичному світі, де панує смертельна епідемія грипу. Люди, які пережили захворювання, мають розбудувати світ і навчитися жити, втративши все.

Головну роль зіграє Маккензі Девіс («Марсіанин», «Чорне дзеркало», «Дружба і ніякого сексу»). У касті також буде Хімеш Патель («Тенет», «Не дивіться вгору»), Матільда Лолер («Флора і Улісс», «Яке нещастя») та Набхан Різван («1917», «Останній лист від твого коханого»).

Історії поколінь

Stories of a Generation

Де: Netflix

Коли: 25 грудня

Документальний серіал містить 18 історій, присвячених людям, старшим за 70 років. Одними з героїв проєкту стали Папа Римський і Мартін Скорсезе. Вони діляться життєвими історіями з молодими кінорежисерами у відвертій і неформальній обстановці, говорячи про найважливіші емоції: любов, біль та мрії.

Прибиральниця

The Cleaning Lady

Де: Fox

Коли: 3 січня

«Прибиральниця» – це захоплива драма про камбоджійську лікарку Тоні, яка приїжджає на лікування до США, щоб урятувати свого хворого сина. Коли єдиний донор кісткового мозку відмовляється від операції, а термін дії візи спливає, головна героїня опиняється в Лас-Вегасі, змушена працювати прибиральницею, утримуючи сина. Під час роботи жінка випадково стає свідком злочину.

Роль Тоні зіграє акторка Елоді Юнг («Дівчина з татуюванням дракона», «Любов, смерть і роботи»). Телесеріал створила сценаристка та продюсерка Міранда Квок на основі аргентинського серіалу La Chica Que Limpia.

Хороша Сем

Good Sam

Де: CBS

Коли: 5 січня

Саманта Гріффіт стає провідним хірургом у клініці в той час, коли її батько, керівник закладу, впав у кому. Вона звикає до нових обов’язків і колективу. Одужавши, батько хоче поновитися на посаді. Сем може поступитися, проте різні погляди на роботу, у якій на шальках терезів стоять життя і смерть, змушують вибирати між старими порядками й новими методами в медицині.

У касті – Софія Буш («Школа виживання», «Фінеас і Ферб», «Поліція Чикаго») і Джейсон Айзекс («Гаррі Поттер і таємна кімната», «Смерть Сталіна», «Джон Вік»). Видання Looper зазначає, що серіал точно зацікавить прихильників «Анатомії Грей».

Жінки руху

Women of the Movement

Де: ABC

Коли: 6 січня

За основу автори серіалу використали книжку Дівері Андерсон «Емметт Тілл: вбивство, яке шокувало світ і пришвидшило рух за громадянські права». У 1955 році жорстоко вбили Емметта Тілла. Після його смерті мати бореться за справедливість і покарання злочинців. Саме її зусилля стануть підґрунтям для розвитку майбутнього руху за громадянські права. Одна з героїнь фільму говорить: «Боротьба за свою дитину може надихнути інших жінок».

Серед акторів – Тоня Пінкінс («11.22.63», «24 години»), Рей Фішер («Ліга Справедливості», «Справжній детектив») і Седрік Джо («Космічний джем: Нове покоління»).

Дім

The House

Де: Netflix

Коли: 14 січня

Netflix зазначає, що «Дім» – ексцентрична чорна комедія про дім і сюрреалістичні історії його жителів. Це анімаційний серіал, який режисує бельгійська пара Емма де Сваєф і Марк Роелс. Автори представлять три різні історії, де мешканці натрапляють на неочікувані пригоди та незнайомих гостей у будинку.

Творці пророкують, що «Дім» стане однією з кращих антологій жахів усього часу.

Позолочений вік

The Gilded Age

Де: HBO

Коли: 24 січня

Американський позолочений вік був періодом величезних економічних змін, зароблених і втрачених статків, а також зростання невідповідності між старими й новими грошима. Виконавчий продюсер Джуліан Феллоуз говорить, що в серіалі «йдеться про суспільство, яке ділиться на два табори: старі нью-йоркські сім’ї та люди з новими грошима. Одні сім’ї думають, що вони величніші за інших, а інші знають, що вони значно багатші. Це спричиняє постійні сварки».

«Позолочений вік» створений у копродукції HBO з Universal Television. У зірковому касті є Крістін Баранскі («Теорія великого вибуху», «Як Ґрінч украв Різдво»), Синтія Ніксон («Секс і місто», «Сестра Ретчед»), Керрі Кун («Загублена», «Фарго»), Морган Спектор («Спліт», «Помаранчевий – хіт сезону»).

Після вечірки

The Afterparty

Де: Apple TV+

Коли: 28 січня

The Afterparty починається із зустрічі випускників, де колишні однокласники діляться спогадами та досягненнями. Затишний вечір перетворюється на катастрофу, оскільки хтось вбиває одного з друзів. Кожен епізод досліджує алібі персонажів, тому та сама історія подається з різних поглядів. Серії також відрізнятимуться за візуальним стилем і жанром, щоб відповідати особистості конкретного героя.

Акторами серіалу стали Тіффані Геддіш («Холодний розрахунок», «Школа танцю»), Сем Річардсон («Детройт», «Війна майбутнього»), Зої Чао («Незнайомці»), Бен Шварц («Парки й зони відпочинку»), Дейв Франко («Нерв»). Автор, режисер і шоуранер проєкту – Кріс Міллер («Шрек», «Пінгвіни Мадагаскару»).

Монарх

Monarch

Де: Fox

Коли: 30 січня

«Монарх» – музична драма про різні покоління. Дотті Роман та Альбі Роман очолюють сім’ю й разом створили династію кантрі-музикантів. Вони талановиті й віддані справі, але їхній успіх виявляється обманом. Коли правда стає відомою та статус їхньої сім’ї опиняється перед загрозою, дочку Ніколетт ніщо не зупинить, щоб захистити спадщину своєї родини.

Ролі виконають Трейсі Едкінс («Аутсайдер», «Старий Генрі»), Бет Дітто («Як стати богом у центральній Флориді»), Анна Фріл («Земля дівчат», «Книги крові») й інші. Авторка серіалу – Мелісса Лондон Хілферз («Зазублене лезо»).

Пем і Томмі

Pam & Tommy

Де: Hulu

Коли: 2 лютого

Трейлер

Американський біографічний мінісеріал про стосунки барабанщика рок-гурту Mötley Crüe Томмі Лі й акторки Памели Андерсон. Під час медового місяця пара записала на відео те, як вони займалися сексом. Одного разу електрик у їхньому домі знаходить це відео й поширює на загал. У серіалі покажуть історію їхнього кохання та драматичного розриву. Журнал Elle радить поцікавитися біографією артистів, щоб краще розуміти героїв: Памела та Томмі одружилися після 96 годин знайомства, а чоловік отримав вирок за побиття дружини.

Головні ролі виконають Лілі Джеймс («Гордість, упередження і зомбі», «Ребекка», «Темні часи») та Себастьян Стен («Пліткарка», «Перший месник», «Сокіл та Зимовий солдат»).

Серіали, які повертаються

Загублені в космосі

Lost in Space

Здійснивши аварійну посадку на незнайомій планеті, родина Робінсонів змагається всупереч усім небезпекам, щоб вижити та втекти.

Сезон: 3

Де: Netflix

Коли: 1 грудня

Трейлер

У Філадельфії завжди сонячно

It's Always Sunny in Philadelphia

Повернення одного з найбільш тривалих ситкомів американського телебачення, у центрі якого п’ятеро самовпевнених друзів, що володіють ірландським пабом у Філадельфії.

Сезон: 15

Де: FXX

Коли: 1 грудня

Прев’ю

Ідеальне життя

Perfect Life

Історії жінок, які вперше стикаються з материнством і відчувають значну розбіжність реальних проблем з очікуваними.

Сезон: 2

Де: HBO Max

Коли: 2 грудня

Трейлер

І просто так

And Just Like That

Продовження серіалу «Секс і місто», дія якого відбувається через 20 років, але вже без виконавиці ролі Саманти Джонс Кім Кетролл.

Де: HBO Max

Коли: 9 грудня

Трейлер

Простір

The Expanse

Фінальний сезон серіалу, події якого розгортаються через кілька сотень років у майбутньому, де людство заселило Марс. Серіал зображує політичні махінації, що виникли після виявлення інопланетної протомолекули, яка, не маючи розуму, може спричинити неприємності.

Сезон: 6

Де: Amazon Prime Video

Коли: 10 грудня

Трейлер

Відьмак

The Witcher

Вісім епізодів другого сезону «Відьмака» продовжать історію мисливця на монстрів Геральта, де він зустрінеться з могутньою принцесою та долатиме наслідки кривавої битви.

Сезон: 2

Де: Netflix

Коли: 17 грудня

Трейлер

Емілі в Парижі

Emily in Paris

Емілі, яка переїхала з Чикаго до Парижа, отримає ще креативніші завдання на роботі й знайде нове кохання.

Сезон: 2

Де: Netflix

Коли: 22 грудня

Трейлер

Летеркенні

Letterkenny

Канадський ситком про невелике містечко в Онтаріо й проблеми його мешканців. Історія зосереджується навколо персонажа Вейна, його друзів і сестри. Разом вони керують невеликою фермою.

Сезон: 10

Де: Hulu

Коли: 26 грудня

Трейлер

Кобра Кай

Cobra Kai

Після доленосного турніру минає десять років – протистояння між наставниками різних шкіл карате Деніелом і Джонні стає потужнішим.

Сезон: 4

Де: Netflix

Коли: 1 січня

Трейлер

У пошуку

Search Party

Деталей щодо сюжету небагато, але HBO Max каже, що п’ятий сезон буде останнім: Дорі стане діловою партнеркою з мільярдером, залучивши до бізнес-діяльності своїх друзів.

Сезон: 5

Де: HBO Max

Коли: 7 січня

Ейфорія

Euphoria

Драматичний серіал, заснований на однойменному ізраїльському мінісеріалі, про життя американських підлітків, секс, наркотики, насильство, соціальні мережі й кохання.

Сезон: 2

Де: HBO

Коли: 9 січня

Тизер

Кличте мене Кет

Call Me Kat

Серіал про жінку, яка щодня бореться з переконаннями суспільства та своєї матері й доводить, що може жити щасливо та повноцінно, хоч їй 39 років і вона одинока. Крім того, Кет відкриває котячу кав’ярню в Кентуккі.

Сезон: 2

Де: Fox

Коли: 9 січня

Прев’ю

Праведні Джемстоуни

The Righteous Gemstones

Сатиричний комедійний серіал про сім’ю телевізійних проповідників, який отримав премію Satellite Award за найкращу чоловічу роль другого плану.

Сезон: 2

Де: HBO

Коли: 9 січня

Трейлер

Озарк

Ozark

Продовження історії про злочинну діяльність сім’ї Бердів у містечку Озарк. Офіційний тизер сезону транслювали під гаслом «Кожне рішення має наслідки».

Сезон: 4

Де: Netflix

Коли: 21 січня

Трейлер

Дивні дива

Stranger Things

Новий сезон науково-фантастичного серіалу із ще більшою кількістю таємниць, краєвидів Індіани, електропопу та кольорового одягу з 80-х. У трейлері показують родину, яка переїжджає в новий будинок у 1950-х роках, де відбуваються дивні речі. Далі в кадрі зʼявляються головні герої серіалу, які опиняються в цьому ж будинку за кілька десятиліть.

Сезон: 4

Де: Netflix

Коли: лютий 2022

Трейлер

ФОТО: Nexus Studios, Film, The Page, Netflix, HBO, Space, FX, Variety, Movistar Plus, Digital Spy, Screenrant, techradar, Hulu, Fox, Collider

Розповісти друзям
1 коментарпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.