Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Серіали«Секс і місто» без Саманти. Редакція дивиться перші серії «І просто так…»

«Секс і місто» без Саманти. Редакція дивиться перші серії «І просто так…» — Серіали на Wonderzine

Враження від продовження серіалу «Секс і місто» без спойлерів

На HBO Max вийшли перші серії «І просто так…» (And Just Like That…) – продовження культового серіалу «Секс і місто», дія якого відбувається через 20 років.

У ньому ми бачимо, як найкращі подруги – Керрі (Сара Джессіка Паркер), Міранда (Синтія Ніксон) і Шарлотта (Крістін Девіс) – переживають труднощі життя та дружби в 50 років. Але вже без четвертої героїні – Саманти, оскільки виконавиця її ролі, акторка Кім Кетролл, відмовилася від участі в проєкті.

Утім, до касту додалися нові імена. Наприклад, зірка серіалу «Анатомія Грей» і лауреатка премії Tony Сара Рамірез, яка грає небінарну персону та співведучу подкасту. А також Карен Піттман, яка нещодавно зіграла роль у серіалі «Ранкове шоу». Виконавчим продюсером знову виступив Майкл Патрік Кінг.

Редакція Wonderzine Україна вже подивилася перші серії «І просто так…» і зафіксувала свої враження (майже) без спойлерів.

текст: Софія Пилипюк

Софія Пилипюк: Обговорювати без спойлерів буде дійсно важко.

Катя Янченко: Можна просто сказати, що я плакала всю другу серію, і люди самі все зрозуміють. [усміхається]

Софія: Для початку розкажіть, чи важливим для вас був до цього серіал «Секс і місто» та чи були очікування від сиквелу?

Анна Хаєцька: Уперше я подивилася серіал досить пізно: коли він тільки вийшов, у мене не було телевізора і я не знала, що він існує. Дізналася, коли мені було вже 30 років. Дивилася виключно як розважальне шоу, але до Керрі Бредшоу ставилася доволі критично. Я вже працювала в журналістиці й дивилася, як вона пише одну колонку на місяць і майже ні в чому собі не відмовляє. Зіставляла зі своїм досвідом і думала: «Та ні, бути такого не може». [сміється]

4 роки тому я передивилася цей серіал знову, усі сезони. У мене був складний період у житті, і хотілося просто відволіктися. Для мене цей серіал був тоді про те, як легко жінка може почуватися в стосунках. В українському контексті цьому завжди надавалася якась серйозність. А тут героїні легко ставилися до зміни партнерів, нових побачень. Пам’ятаю, як дивилася і думала: ну чому в мене так не виходить. [усміхається]

Настя Матрунич: У мене ж цей серіал більше асоціюється з дитинством. Я пам’ятаю, як він ішов, здається, по «ТЕТ» в українському дубляжі. Ця заставка HBO Max і її звук – усе це ностальгійно для мене. Спочатку я подивилася фільми, а серіал повністю – лише три роки тому. У мене він асоціюється більше з модою.

Оля Дуденко: Я взагалі кілька місяців тому вперше подивилася «Секс і місто». Але незважаючи на таку фанову атмосферу, він проговорює багато важливих тем. Для мене це ідеальна суміш розважальності та серйозності. Тому мені здавалося, що в сиквелі має бути якийсь драматичний сюжетний поворот, як і сталося.

Катя: Я подивилася «Секс і місто» цього літа. Мені сподобалося, що в серіалі подружки дуже різні та що вони могли обговорити теми, які стосувалися сексу та жіночого здоров’я. Я рада, що повернення зняли саме як серіал, а не як у «Друзів» з реюніоном. Тут ми можемо зазирнути в майбутнє наших улюблених героїнь.

Після анонсу було багато хейтерських коментарів, що головні героїні вже застарі і «який там секс, тільки місто». Сара Джессіка Паркер відповідала на ці коментарі, і мені дуже сподобалася її фраза: «Я знаю, як я виглядаю. У мене немає вибору. Що я маю з цим робити?» У серіалі добре розкривають тему того, що старіння – це нормально. Це дуже цінно в сучасному світі, де багато людей дозволяють собі оцінювати зовнішність і вік інших.

Анна: У мене не дуже велика різниця у віці з головними героїнями. І багато питань, які піднімалися в перших серіях, були мені дуже близькими: «Що, правда? Вони теж за це переживають?» [сміється] Наприклад, Керрі переживає за свій подкаст. Пам’ятаю, як ми запускали «ЇЇ» подкаст на Wonderzine Україна і я була співведучою, думала тоді: «Аню, тобі вже 40, який подкаст?»

А ще я недавно вирішила припинити фарбувати волосся й відростити своє натуральне, нехай воно буде з сивиною, мене влаштовує – і тут Міранда з монологом про сивину. Або як її син курив марихуану. Узагалі пів серіалу думала: «Мірандо, як я тебе розумію». Відгукнулося й те, як їм важко вписатися в нову повістку. Усе життя пройшло в одному культурному пласті, а зараз усе зовсім по-іншому.

Софія: До речі, цікаво, на яку аудиторію розраховують автори серіалу. Мабуть, на тих, хто на ньому виріс? Ще класно, що це серіал, який зачіпає тему сексу й стосунків, але не націлений на підлітків, як «Секс-освіта» чи «Ейфорія». Тут фокус на зовсім іншому поколінні, це щось нетипове.

Анна: До речі, хотіла додати про Шарлотту. У мене таке відчуття, наче вона найменше з усіх змінилася. Міранда й Керрі включилися в повістку, навчаються, пробують себе в нових проєктах, а вона залишилася ніби в паралельному всесвіті. Для неї так само важливо одягати дітей в Oscar de la Renta, навіть якщо вони протестують. Цікаво, чи зміниться протягом серіалу «ідеальна» Шарлотта?

Катя: Стану на захист Шарлотти: так, вона ще не приймає сивину, але всі ми реагуємо на зміни по-різному. Мені сподобався її жарт про те, що Рут Гінзбург фарбувала волосся. [сміється]

Анна: А ще в мене створилося враження, що історія Керрі вже не зовсім про моду. Можливо це моя інтерпретація, та мені здалося, що, коли вона входить до своєї гардеробної, вона якось розгублено блукає по ній, ніби в якомусь сторонньому просторі, який уже не про неї.

Настя: Я читала про стилістів продовження серіалу. Вони зробили акцент на молодих дизайнерах, яких шукали по всьому світу через Instagram. Вони додають, що в перших епізодах уже можна побачити, що в Міранди більш розслаблений стиль.

Розкрита тема пандемії: від дистанції до втрати близьких, причому в знайомому серіалу стилі. Також мені сподобалося, як героїні розкривають для себе теми гендерної ідентичності, расизму через своє нове оточення, намагаючись «бути в темі». Вони зробили на цьому акцент, що неочікувано.

Софія: І ця версія більш різноманітна в плані касту. Водночас це не просто новий контекст, у якому відбувається сюжет. Героїні ще й взаємодіють з цим, показують, що не все ще розуміють і знають, але й вчаться.

Катя: Наприклад, вони показують, що в США вже всі звертають увагу на займенники, що в людини треба перепитувати, як до неї звертатися.

Оля: Помітно, що вони лишилися вольовими, стильними, знають, що хочуть. Але дійсно помітна некомфортність у сучасному просторі: Керрі складно говорити про мастурбацію, а Міранда намагається зрозуміти, як сприймати сексуальне життя сина.

Катя: Заразом вони показують, що нове покоління набагато відкритіше до теми сексу. Мені не все окей з того, що показано про сина Міранди, але сказати мамі «не сором мене за секс» – це прорив. [сміється]

Софія: Давайте поговоримо про відсутність у сюжеті Саманти (акторка Кім Кетролл відмовилася від участі в проєкті – ред.). Перші дві серії не були типовими для «Секс і місто», було мало про стосунки та секс. Цікаво, як далі в сюжеті будуть розкриватися ці теми. Бо частіше за секс-позитив була відповідальна Саманта. Вона вносила іншу динаміку, якої немає в Керрі, Міранди чи Шарлотти.

Анна: Дуже не вистачає Саманти, її драйву. Мені здається, до них доєднається нова подруга Шарлотти. У мене закралася підозра, що вона не просто так часто з’являється в серіалі, і вона доволі яскрава. А Саманта буде з’являтися такими натяками, як було в перших серіях.

Катя: Мені не дуже сподобалася версія, куди все-таки зникла Саманта. Це не буде спойлером, бо про це писали й до виходу серіалу. Нам кажуть, що вона переїхала в Лондон і порвала зв’язки з усіма дівчатами. Виглядає супер неправдоподібно. Саманта завжди була хорошою подругою, тому здається, що така поведінка не властива їй.

Софія: На фінал, що скажете: будете дивитися далі?

Анна: Звісно, навіть не обговорюється!

Фото: HBO Max

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.