Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

СеріалиКоли набридла «Гра в кальмара». Серіали 2021 року, які ви могли пропустити

Коли набридла «Гра в кальмара». Серіали 2021 року, які ви могли пропустити — Серіали на Wonderzine

Про те, як налагодити статеве життя, знайти вбивцю й розібратися в мистецтві

Кажуть, що в новий рік не можна входити з боргами. Добре, що з серіалами так не працює: їх можна формувати в списки, відкладати на декілька років, адже їх настільки багато, що й життя не вистачить на перегляд усіх.

Пропонуємо не картати себе за непроглянуте й застрибнути в останній вагон цьогорічного серіального марафону або внести серіали до списку 2022 року.

текст: Ольга Дуденко

«Пані завкаф»

The Chair

Де подивитися: Netflix

Головна героїня Джі Юн Кім стає першою жінкою азійського походження, яка очолила кафедру англійської мови в Пембрукському університеті. Здавалося б, така перемога дає жінці можливість реалізовувати прогресивні ідеї та змінювати старі установки, але її постійно контролює адміністрація закладу. Вибір за Джі: впроваджувати нові ідеї, знищувати стереотипи в студентському середовищі, ризикуючи бути звільненою з керівної посади, чи утвердити власну перемогу, слухаючи вказівки дирекції й утрачаючи себе?

Головну роль у серіалі зіграла Сандра О («Вбиваючи Єву», «Анатомія Грей»). Серед зіркового касту – Голланд Тейлор («Ранкове шоу», «Блондинка в законі») і Девід Морс («Зелена миля», «Серця в Атлантиді»).

«Ломка»

Dopesick

Де подивитися: Hulu

У центрі історії опиняється компанія людей, що стикається з опіоїдною епідемією в США. Разом вони будуть боротися з наркотичною залежністю, національною кризою та внутрішніми перешкодами. На створення мінісеріалу авторів надихнула книжка Бетт Мейсі «Ломка: дилери, лікарі та фармацевтичні компанії, що призвели до залежності Америки».

Персонажів історії на екрані втілили Майкл Кітон («Бетмен», «Морбіус»), Вілл Поултер («Ми Міллери», «Чорне дзеркало»), Кейтлін Дівер («Розумниці», «Красивий хлопець») та інші. Ініціатором розроблення серіалу став сценарист, кінорежисер і продюсер Денні Стронг («Імперія», «Голодні ігри», «Ловець у житі»).

Deadline зазначає, що глибокі портрети різноманітних сімей, що постраждали від епідемії, і спільність їхніх історій «дають можливість побачити, що зараз відбувається в Америці, і водночас вселити надію на героїв, які борються з найстрашнішою епідемією в американській історії».

«Правдива історія»

True Story

Де подивитися: Netflix

Кід і Карлтон – брати, але дуже відрізняються один від одного. Перший – відомий стендап-комік, успішний і знаний по всій країні, а другий «сидить на шиї» в молодшого брата, користуючись його грошима й житлом, і має судимість. Одного ранку Кід прокидається в ліжку, де поряд із ним лежить мертва дівчина. Карлтон пропонує скористатися зв’язками, які він налагодив у в’язниці, і позбутися трупа, щоб очистити репутацію брата. Серіал базується на реальній історії з життя.

У головних ролях – Кевін Харт («Джуманджі», «Півтора шпигуна», «1+1: Голлівудська історія») та Веслі Снайпс («Дев’ять життів», «Мистецтво війни», «Вбивство в Білому домі»).

«Сексуальне життя студенток коледжу»

The Sex Lives of College Girls

Серіал розповідає про життя чотирьох студенток, які стають подругами після вступу до коледжу. Кожен день для них – це можливість спробувати щось нове в стосунках, захопленнях, освіті. Вони запалюють на вечірках, шукають партнерів, переживають смуток через зраду хлопця або невдачі на іспитах, спілкуються, підтримують різність і рівність, взаємодіють із батьками й однолітками. Звісно, є речі, про які їм важко говорити: Вітні боїться зізнатися в тому, що зустрічається з викладачем, а Лейтон не наважується зробити камінг-аут.

У ролях – Полін Шаламе («Після темряви», «Майже дорослі»), Рене Репп («Погані дівчата»), Амріт Каур («Осінні вогні»), еАлія Шанель Скотт («Зірки в домі»), Гевін Лезервуд («Моторошні пригоди Сабріни») й Мідорі Френсіс («Деш і Лілі», «Після вечірки»).

«Харлан Кобен. Невинний»

The Innocent

Де подивитися: Netflix

Історія основана на романі Харлана Кобена «Невинний». Головного героя саджають до в’язниці за ненавмисне вбивство, і йому доводиться адаптовуватися до тюремного побуту. Відбувши термін, Мет влаштовується на роботу й одружується, однак сімейну ідилію руйнує телефонний дзвінок.

Decider попереджає, що «Харлан Кобен. Невинний» – це серіал, який може водночас і захопити, і ввести у фрустрацію. Серед акторів – Маріо Касас («Невидимий гість», «Ковчег»), Аура Гаррідо («Плани на завтра», «Атлантида»), Александра Хіменес («Дуже іспанське кіно»).

«Один із нас бреше»

One of Us Is Lying

Одного разу за порушення поведінки викладачка залишає п’ятьох студентів після уроку. Під час цієї зустрічі один із них – Саймон – несподівано помирає. За життя хлопець створив сайт, де публікував секрети учнів старшої школи. Те, що вони так старанно приховували, поволі виходило назовні, а отже, мотив для вбивства був у кожного.

У серіалі також порушуються проблеми розуміння дітей батьками, гомофобії в спорті, постачання студентами наркотиків, щоб заробити гроші, психологічної підтримки в американській школі після смерті однолітка. Entertainment Weekly відзначає розмаїття героїв і їхній розвиток упродовж усієї історії. Головні ролі виконали Анналіза Кокрейн («Кобра Кай»), Марк Маккенна («Вейн», «Земля Далі»), Джессіка Маклеод («Непрощенна», «Дитя пітьми»), Барретт Карнахан («Жорстоке літо»).

Сюжет серіалу натхненний однойменною книжкою Карен Макманус. У січні 2020 року авторка випустила продовження історії, тож можна очікувати й другий сезон серіалу.

«Леонардо»

Leonardo

Італійський телевізійний серіал про Леонардо да Вінчі, де кожна з восьми серій присвячена певному досягненню героя в галузі мистецтва чи науки. У центрі оповіді – Леонардо, який сидить у в’язниці через убивство своєї натурщиці Катерини, котра була для нього й музою, і подругою. Митець ніби сповідується, розповідає про шлях до визнання, найвідоміші картини, що він написав, неприйняття суспільством і намагається підсумувати життя перед стратою.

У реальності немає жодних достовірних свідчень щодо особистого життя Леонардо. Автор серіалу – Френк Спотніц («Медічі», «Секретні матеріали»). Роль Леонардо зіграв Ейдан Тернер («Гоббіт», «Тюдори», «З любов’ю, Вінсент»), а роль Катерини – Матільда де Анхеліс («Відіграти назад», «Сім’я»).

Щоб відсвяткувати прем’єру серіалу, яка відбулася у квітні, Sony Pictures запустили подкаст про Леонардо да Вінчі, щоб глибше поринути в події серіалу. Вісім випусків включають дискусії щодо найвідоміших творів митця, відповіді на питання глядачів щодо окремих епізодів і факти з особистого життя Леонардо.

«Молоді монархи»

Young Royals

Де подивитися: Netflix

Через бійку на вечірці принца Вільгельма, молодшого сина в сім’ї монархів Швеції, відправляють до елітної школи-інтернату, де йому треба слідувати чітким правилам і не зіпсувати репутацію сім’ї. Він знаходить друзів, неочікувано розуміючи, що має почуття до свого однокласника. Однак Вільгельму доведеться стати на чолі престолу, а заразом переглянути особисті пріоритети й погляди на світ.

В акторському складі – Едвін Рюдінг («Шторм на тихій вулиці», «Матінка Гуска»), Омар Рудберг, який двічі виступав на шведському відборі «Євробачення» Melodiefestivalen. Netflix повідомив, що продовжить серіал на другий сезон.

«Хитрощі»

Hacks

Дебора Венс – легендарна комедійна діва Лас-Вегаса. Голова казино, у якому вона виступає, хоче зменшити кількість її виступів, тож жінці треба створювати актуальніший матеріал. Ава – комедійна письменниця, яку нещодавно звільнили з роботи за некоректний твіт. Героїні неохоче об’єднують сили, щоб освіжити матеріал Дебори й навчитися поважати різність. The New Yorker називає серіал протистоянням між зумером і бумером.

Джин Смарт («Мейр з Істтауна», «Створюючи жінку») зіграла Дебору, а Ханна Ейнбіндер («Північний Голлівуд») – Аву. У касті також присутні Карл Клемонс-Гопкінс («Кендімен»), Джейн Адамс («Полтергейст», «Ювілей»), Поппі Лю («АйКарлі»).

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.