Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЇжаРегулярне вживання їжі, приготовленої поза домом, підвищує ризик смерті – дослідження

Підтверджує Міністерство сільського господарства США

Міністерство сільського господарства США провело дослідження щодо ризику смерті через часте вживання їжі, приготовленої поза домом.

У дослідженні взяли участь 35 084 дорослі люди віком від 20 років. Вони розповіли про свої дієтичні звички, включаючи частоту вживання їжі, приготовленої поза домом, в анкеті й очних інтерв’ю. Результати фіксувало Національне обстеження здоров’я та харчування з 1999 по 2014 рік.

За результатами дослідження коефіцієнт смертності був вищий серед учасників, які часто їли їжу, приготовлену поза домом (2 або більше прийомів на день проти тих, хто рідко вживав таку їжу, приготовлену не вдома (1 або менше на тиждень).

Як правило, їжа, приготована не вдома, дає більше енергії та містить більше підсилювачів смаку, проте вона може не мати необхідні поживні речовини.

«Часте вживання їжі, приготовленої поза домом, суттєво пов’язане з підвищеним ризиком смертності загалом. Зв’язок прийому їжі, приготовленої поза домом, із серцево-судинною смертністю та смертністю від раку вимагає додаткового розслідування», – наголошують у дослідженні.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.