Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЇжаІз ягодами, динею та кавуном. 3 рецепти літніх салатів

Із ягодами, динею та кавуном. 3 рецепти літніх салатів  — Їжа на Wonderzine

Від нутриціологині

Ще встигаємо насолодитися літніми ягодами та фруктами та інтегруємо їх не лише у десерти, а й салати. Попросили нутриціологиню Софію Рожко поділитися трьома простими рецептами такої комбінації.

Софія Рожко

нутриціологиня та засновниця школи правильного харчування theBODY school


Салат із динею та сиром

Вихід порції: 360 грамів

Інгредієнти:

  • 200 грамів дині
  • 100 грамів огірків
  • 10 грамів базиліку

  • 5 грамів м’яти
  • 50 грамів сиру Фета
  • ½ чайної ложки оливкової олії

Готуємо:

Нарізаємо кубиками диню, сир та огірки.

Подрібнюємо листя базиліку та м’яти.

 Змішуємо всі інгредієнти.

 Заправляємо оливковою олією.

Порада: до речі, замість сира Фета можна взяти молодий козячий сир. Буде так само смачно.

Салат із ягодами та зеленим яблуком

Вихід порції: 270 грамів

Інгредієнти:

  • 25 грамів руколи
  • 100 грамів зелених яблук
  • 50 грамів полуниці або ожини
  • 50 грамів лохини

Для соусу:

  • ¼ чайної ложки соку лайма або лимона
  • 1 чайна ложка нерафінованої олії
  • 50 грамів апельсинового соку
  • дрібка солі, дрібка сушених трав

Готуємо:

 Нарізаємо яблука частинками, потім бризкаємо їх соком лайма або лимона.

 Полуницю нарізаємо слайсами.

 Беремо миску та змішуємо в ній ягоди, зелень і яблука.

 Беремо ще одну окрему миску та змішуємо в ній сік апельсина, олію, сіль і спеції.

 Поливаємо салат соусом.

Порада: після того, як ви полили салат соусом, дайте йому постояти 10 хвилин.

Салат із кавуном, сиром Фета та м’ятою

Вихід порції: 250 грамів

Інгредієнти:

  • 200 грамів кавуна
  • 50 грамів сиру Фета
  • пучок м’яти
  • 5 грамів кедрових горіхів

Для соусу:

  • 1 чайна ложка нерафінованої олії
  • 1 чайна ложка винного оцту
  • дрібка солі та перцю

Готуємо:

 Очищуємо кавун і нарізаємо його середніми кубиками.

 Сир Фета нарізаємо маленькими кубиками та додаємо до кавуна.

 Туди ж додаємо горіхи та нарізану м’яту.

 Змішуємо олію й оцет.

 Поливаємо сумішшю салат.

 Посипаємо сіллю та перцем.

Порада: кавун до салату краще подавати охолодженим.

Редакторка: Софія Пилипюк

Фото: RawPixel

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.
Щоб сторінка завантажувалася коректно, рекомендуємо відімкнути Adblock у браузері.