Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Їжа4 коктейлі для новорічної вечірки

4 коктейлі для новорічної вечірки — Їжа на Wonderzine

З ромом і червоним вином

Новий рік – це не тільки час для вишуканих страв, а й для експериментів із напоями. Якщо традиційне шампанське вже набридло, то пропонуємо вам 4 рецепти коктейлів від українських бар-тендерок.

Поліна Кірдогло

Бар-менеджерка бару-ресторану «Публіцист»


Jungle Juice

Кисло-солодкий міцний тропічний коктейль

Інгредієнти на одну порцію:

40 мл рому Botafogo Spiced

15 мл біттеру Amaro Montenegro

100 мл апельсинового фрешу 100

20 мл ананасового джему

15 мл ванільного сиропу

Спеції для глінтвейну (паличка кориці, гвоздика, бодян, мускатний горіх)

20 мл лимонного

Готуємо:

 Додаємо в шейкер інгредієнти та ретельно їх змішуємо

 Нагріваємо суміш, але не доводимо до кип’ятіння, бо будуть надто відчутні пари алкоголю

 Подаємо в чашці під латте, прикрасивши апельсиновими чипсами та цукровою пудрою.

 Підпалюємо перед тим, як віддати гостям

Red Velvet

Кисло-солодкий пряний коктейль із нотками малини та цитрусу

Інгредієнти на одну порцію:

100 мл червоного сухого вина

15 мл цитрусового лікеру Merlet Trois Citrus

20 мл малинового джему

40 мл апельсинового фрешу

Спеції для глінтвейну (паличка кориці, гвоздика, бодян, мускатний горіх)

15 мл цукрового сиропу

20 мл лимонного фрешу

Готуємо:

 Додаємо в пітчер інгредієнти та збиваємо

 Нагріваємо суміш, але не доводимо до кип’ятіння

 Подаємо в скляному кубку, прикрасивши лаймовим чипсом, двома паличками кориці та зернятками кардамону

 Підпалюємо перед тим, як віддати гостям

Маруся Окучинська

Бар-тендерка бару Who&Why


Amalia

Інгредієнти на одну порцію:

60 мл білого рому, настояного на кафір-лаймі*

20 мл лікеру Cream de Cacao

10 мл ванільного сиропу

20 мл лаймового фрешу

30 мл вершків 26%

2 бризки біт

*якщо у вас немає можливості настояти, то просто додайте білий ром

Готуємо:

 У шейкері змішуємо інгредієнти з льодом

 Проціджуємо через стрейнер і сито

 Прикрашаємо смужкою какао на келиху

Mystery

Інгредієнти на одну порцію:

40 мл джину Whitley Neill Rhubarb and Ginger

10 мл віскі Fireball

30 мл малинового сиропу

30 мл міксу SOUR

10 мл цукру

30 мл Gum mix, суміші Easy Foam з гумміарабіком*

*можна замінити на білок

Готуємо:

 Додаємо всі інгредієнти в шейкер і змішуємо з льодом

 Прибираємо лід, змішуємо ще раз

 Проціджуємо суміш і прикрашаємо зірочкою бодяну

текст: Анастасія Микитенко

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.
Щоб сторінка завантажувалася коректно, рекомендуємо відімкнути Adblock у браузері.