Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Їжа Лосось із васабі та карпаччо з кабачка. 3 небанальні рецепти для новорічного столу

 Лосось із васабі та карпаччо з кабачка. 3 небанальні рецепти для новорічного столу — Їжа на Wonderzine

Спробувати щось нове

Окрім власних традицій, без яких не обходиться новорічний стіл, чому б не спробувати приготувати щось нове? Попросили фудблогерку та засновницю пекарні поділитися рецептами небанальних страв для цієї нагоди.

Валерія Мартинюк

авторка фудблогу «Мам, я приготовила»


Карпаччо з кабачка з фенхелем і гранатом

Інгредієнти на чотири порції:

  • Велика цибулина фенхелю – 1 шт
  • Цедра і сік ½ лимона
  • Кабачок – 2 шт

  • Зерна граната – ½ шт
  • Нашинковане листя м’яти – 1 жменя
  • Сіль і перець до свого смаку

Готуємо:

 Ріжемо цибулину фенхелю півкільцями. Складемо їх у миску та збризнемо лимонним соком.

 Ріжемо кабачки тонкими смужками за допомогою овочечистки та кладемо їх у миску до фенхелю. Щедро посипаємо сіллю та перцем. Додаємо трохи оливкової олії. Ретельно перемішаємо та залишимо на 10 хв.

 Через 10 хв підмішати листя м’яти, спробувати на сіль і додати за необхідності трохи лимонного соку.

 Викладаємо салат на сервірувальне блюдо, посипаємо зернами граната, лимонною цедрою та листям м’яти, що залишилося. За бажанням можна додати жменьку насіння кунжуту.

Запечений лосось із васабі

Інгредієнти на дві порції:

  • Філе лосося – 500 г
  • Сік 1,5 лимона
  • Васабі – 2 чайні ложки
  • Соєвий соус – 2 столові ложки

  • Оливкова олія
  • Сіль і чорний перець
  • Листя руколи для подання на стіл

Готуємо:

 Розігріваємо духовку до 200 °C. Покладемо рибу шкірою вниз на лист, застелений папером для випічки.

 Ретельно перемішуємо лимонний сік, васабі, соєвий соус та оливкову олію. Потрібно посолити та поперчити.

 Рибу опускаємо в маринад, щоби він покривав рибу як зверху, так і з боків.

 Далі ставимо в духовку на 20–25 хв або до готовності риби.

 Після приготування дамо рибі відпочити кілька хвилин. Сервіруємо листям руколи, подаємо на стіл із часточками лимона.

Ольга Бабенцова

засновниця пекарні «Сестри Бабенцови» та кафе Mates


Оладки з йогуртом і червоною ікрою

Інгредієнти:

  • молоко – 210 г (мл)
  • яйце – 1 шт
  • борошно – 200 г
  • розпушувач – 5 г
  • рослинна олія – 25 г

  • цукор – 30 г
  • сіль – 2 г
  • грецький йогурт (10%) – 100 г
  • суха паприка

Готуємо:

 Замішуємо молоко, яйце, борошно, розпушувач, олію, цукор і сіль. Обсмажуємо на розігрітій сковороді.

 Беремо 100 г йогурту, змішуємо із сухою паприкою та викладаємо на дно тарілки.

 На йогурт кладемо оладки, які посипаємо свіжим шпинатом, і викладаємо на них червону ікру.

Редакторка: Софія Пилипюк

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.
Щоб сторінка завантажувалася коректно, рекомендуємо відімкнути Adblock у браузері.