Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ Україні запустили платформу й чат-бот для пошуку лікування для людей із ВІЛ

З інформацією про доступ до АРТ й контактами лікарів

Центр громадського здоров’я за підтримки проєкту «Інновації для подолання епідемії ВІЛ» розробив платформу й чат-бот, які допоможуть людям із ВІЛ знайти антиретровірусну терапію (АРТ) там, де вони зараз.

Нині кожна людина в Україні, яка живе з ВІЛ та отримує АРТ, може отримати життєво необхідні ліки в найближчому закладі, який працює. За кордоном також є заклади, які готові надати АРТ українцям.

За допомогою чат-бота можна дізнатися, де розташований найближчий від вас сайт АРТ, що працює, а також проглянути актуальний список АРТ-сайтів у регіоні, куди ви переїхали. Фахівці Центру громадського здоров’я регулярно оновлюють дані про заклади, що працюють. Крім того, через бот можна дізнатися список закладів за кордоном, у яких можна отримати АРТ українцям.

Окрім цього, платформа дає відповіді на актуальні питання про доступ до АРТ, як-от:

  • як дізнатися, чи ваш АРТ-сайт працює;
  • що робити, якщо ваш АРТ-сайт не працює або ви не можете до нього дістатися;
  • як отримати АРТ, якщо ви переїхали в межах України;
  • де отримати АРТ за кордоном.

Також на платформі можна отримати інформацію про сервіси для отримання допомоги з доступом до лікування ВІЛ, ТБ, вірусних гепатитів по всьому світу, контакти лікарів, до яких можна звернутися по телефону й онлайн, і способи отримання правової та соціальної допомоги.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.