Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЧи дійсно варто пити каву зранку – дослідження

Це може зашкодити

Ранкова кава – звична справа для багатьох людей. Проте науковці Університету Бат у Великій Британії провели дослідження й виявили, що міцна чорна кава перед сніданком може зашкодити людині та призвести до хвороб серця.

В експерименті, який науковці розділили на три фази, узяли участь 29 здорових жінок і чоловіків.

Перша фаза передбачала нормальний нічний сон упродовж восьми годин. Уранці, до сніданку, людям запропонували випити солодкий напій, який за калорійністю дорівнював сніданку.

Під час наступної фази експерименту науковці турбували людей уночі повідомленнями, не даючи їм спокійно спати. На ранок знову запропонували випити той самий солодкий напій.

Під час третьої фази дослідники так само турбували учасників експерименту вночі, а на ранок дали людям випити міцну чорну каву. Після цього так само запропонували солодкий напій.

Виявилося, що порушений нічний сон ніяк не впливає на рівень інсуліну в крові. А от кава перед сніданком суттєво його підвищує. Тобто таким способом, коли люди зранку відчувають сонливість і втому, міцна кава не лише бадьорить, але й збільшує кількість цукру в крові. А це з часом може призвести до діабету й серцевих захворювань.

Цікаво, що в дослідженні йдеться саме про чорну міцну каву. Аби нівелювати негативний ефект, науковці радять додавати до кави молоко або вершки, щоб збалансувати кількість вуглеводів й інших речовин.

Розповісти друзям
2 коментаряпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.