Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниХто краще дотримується правил карантину: чоловіки чи жінки – дослідження

Результат учених не здивував

Під час пандемії COVID-19 миття рук, дезінфекція й тримання дистанції стали звичними справами. Проте, коли йдеться про дотримання цих рекомендацій на постійній основі, жінки більш схильні до відповідних дій. Такого висновку дійшли вчені Єльського університету й Університету Нью-Йорка в спільному дослідженні, яке було опубліковано в науковому журналі Behavioral Science and Policy.

Під час дослідження науковці спостерігали за 300 людьми, з яких 127 жінок і 173 чоловіки. У результаті дослідники з’ясували, що більш ніж половина жінок, за якими вели спостереження, носили маску правильно. Водночас серед чоловіків лише 38% робили це належним способом.

Щоб виявити, хто більше схильний тримати дистанцію, дослідники використали дані GPS 15 мільйонів смартфонів. Виявилося, що жінки так само більше схильні тримати дистанцію, ніж чоловіки.

Учені зазначають, що такі результати не дивують. Попередні дослідження так само доводили, що жінки схильні поводити себе більш обачно під час епідемій і масових захворювань. «Жінки частіше, ніж чоловіки, відвідують лікарів у повсякденному житті, а також виконують їхні рекомендації», – сказала очільниця дослідження, докторка кафедри психології Нью-Йоркського університету Ірмак Олкайсой Октен.

Фото: rawpixel.com

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.