Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини«День без бюстгальтера»: що означає No Bra Day

І чому його варто відзначати

13 жовтня в усьому світі відзначають День без бюстгальтера (No bra Day). Традиційно сьогодні жінкам пропонують відмовитися від бра на знак підтримки інформаційної кампанії боротьби проти раку грудей.

День без бюстгальтера «заснували» 9 липня 2011 року. Дівчина з нікнеймом Anastasia Donuts створила віртуальний захід у Facebook із закликом відмовитися від бюстгальтера на один день. Уже наступного року його «провели» вдруге й у віртуальному просторі долучилися майже 400 тисяч людей з усього світу.

У 2013 році No Bra Day було вирішено перенести на 13 жовтня, оскільки цей місяць офіційно є періодом боротьби проти раку молочної залози.

Відтоді 13 жовтня жінок заохочують відмовлятися від бра й усіляко розповсюджують інформацію про онкологію молочної залози. А також прихиляють пройти обстеження в мамолога, адже виявлення хвороби на ранніх стадіях дає більше шансів на цілковите одужання.

Нагадаємо: рак молочної залози є одним із найрозповсюдженіших онкологічних захворювань серед жінок. За даними ВООЗ, щорічно цей діагноз встановлюють приблизно від 800 тисяч до 1 мільйона жінок.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.