Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ ООН попередили про «націоналізм вакцин», який розділяє людей бідних і заможних країн

Явище стрімко поширюється

Генсек ООН Антоніу Гутерреш висловив занепокоєння щодо явища «націоналізму вакцин», яке, за його словами, рухається на повній швидкості, розповідає Associated Press.

Під «націоналізмом вакцин» Гутерреш мав на увазі ситуацію, що склалася довкола процедури вакцинації в заможних і бідних країнах. Він наголосив, що наразі люди, чий уряд не може закупити препарат, спостерігають за підготовкою до щеплень і не розуміють, чи будуть вони вакциновані й коли.

Глава ООН повторив свій заклик розглядати вакцини як «глобальне суспільне благо». Гутерреш також закликав виділити 4,2 мільярда доларів упродовж двох місяців на проєкт COVAX Світової організації охорони здоров’я. Програма передбачає доставку вакцин найбіднішим людям світу, зокрема населеню Африки.

«Якщо Африка не буде належним чином підтримана, ми не зможемо боротися з пандемією. Існує кілька вакцин для COVAX, і їх цілком можливо доставити, якщо нам гарантують фінансування», – сказав Гутерреш.

Наразі вакцина Pfizer уже затверджена в низці країн. Першою вакцинацію розпочала Велика Британія. Також американо-німецький препарат затвердила й Канада. А в США відразу дві вакцини, Moderna та Pfizer, можуть отримати зелене світло вже найближчими днями.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.