Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниМОЗ представило план вакцинації українців від коронавірусу

Почнуть вже у січні 2021року

МОЗ затвердило план проведення щеплень проти COVID-19 в Україні. Про це стало відомо з офіційної сторінки Центру громадського здоров’я.

За планом Міністерства охорони здоров’я, вакцинація в Україні проходитиме в чотири етапи. Розпочнеться вона в січні 2021 року, а закінчиться у березні 2022-го. За цим планом, вакцинація повинна охопити щонайменше 50% населення країни (приблизно 20 мільйонів).

План вакцинації виглядає так:

  • січень-квітень 2021 року – люди з найвищим ризиком інфікування та розвитку COVID-19 і ті, хто виконує критичні функції в боротьбі з пандемією COVID-19;
  • квітень-червень 2021 року – люди з надзвичайно високим ризиком інфікування та розвитку COVID-19 і ті, хто надає медичні послуги;
  • червень-вересень 2021 року – люди із високим ризиком інфікування та розвитку COVID-19 і ті, хто виконує функції з підтримки безпеки та життєдіяльності держави;
  • вересень 2021 – березень 2022 року – люди із підвищеним ризиком інфікування та розвитку COVID-19 і ті, хто виконує функції з підтримки безпеки та життєдіяльності держави.

Водночас генеральний директор Центру громадського здоров’я України Ігор Кузін сказав, що план гнучкий і його будуть актуалізувати відповідно до ситуації з COVID-19 в Україні.

«Успіх його (плану – ред.) напряму залежить від партнерства й тісної співпраці з регіональними закладами охорони здоров’я, місцевими органами влади, лікарями та громадськістю», – сказав Кузін.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.