Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Великій Британії схвалили вакцину AstraZeneca, яку може отримати Україна

Її значно простіше зберігати, ніж Pfizer/BioNTech

Управління контролю лікарських препаратів Великої Британії схвалило вакцину AstraZeneca, розповідає The Guardian.

«Рішення про затвердження вакцини відбулося після ретельних клінічних випробувань і детального аналізу даних. Експерти Управління контролю лікарських препаратів дійшли висновку, що вакцина відповідає суворим стандартам безпеки, якості й ефективності», – сказала представниця Департаменту охорони здоров’я та соціальної допомоги Великої Британії.

Якщо порівняти з вакциною Pfizer/BioNTech, яку треба зберігати за температури -70°С, вакцина AstraZeneca потребує нормального охолодження за температури 2–8°С. Це робить процес транспортування й зберігання самого препарату набагато простішими, а вакцинацію – швидшою.

Вакцинація препаратом AstraZeneca розпочнеться у Великій Британії вже 4 січня.

Україна, найімовірніше, отримає саме вакцину AstraZeneca. Про це в коментарі «УП» повідомив виконавець обов’язків генерального директора Центру громадського здоров’я Ігор Кузін. За його словами, «враховуючи виробничі потужності, є сподівання, що ми отримаємо вакцину від AstraZeneca».

Водночас Європейське агентство з лікарських засобів навряд рекомендуватиме використання AstraZeneca у січні наступного року. Представник відомства зазначив, що їм «потрібні додаткові дані про якість вакцини». Остаточна інформація про те, вакцина якого виробника потрапить в Україну за програмою COVAX, буде відома в січні 2021 року.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.