Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПідлітки здатні «переймати» настрій друзів – дослідження

Це впливає на самопочуття

Учені Оксфордського та Бірмінгемського університетів провели дослідження щодо здатності підлітків переймати настрої своїх однолітків.

Під час дослідження вчені фокусувалися на учасниках музичного ансамблю віком 15–19 років під час їхніх гастролей за межами країни у 2018 році. Протягом поїздки 79 учасників дослідження вели щоденники, у яких фіксували власний настрій і взаємодію з іншими.

Виявилося, що підлітки більш схильні переймати негативний, а не позитивний настрій.

Учені зазначають, що соціальний статус і популярність, які часто є важливими для людей їхнього віку, не впливають на здатність передавати чи «ловити» певний настрій.

«Сучасні дослідження, присвячені психічному здоров’ю та настрою дітей і молоді, дозволяють припустити, що настрій впливає на захворюваність більше, ніж ми думали спочатку. Тому нам слід про це пам’ятати і забезпечувати належну підтримку школам і громадам, а також пропонувати допомогу підліткам, які переживають негативний настрій», – сказала Вівіан Хілл, заступниця голови відділу освітньої та дитячої психології Британського психологічного товариства.

Фото: rawpixel

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.